Feng Shui

Hejsan!

Fortfarande underbart väder, dock låg temperaturen bara på 28 grader idag. Jag säger som jag sa till mamma: skratta om du vill, men när jag satt ute och käkade lunch så frös jag faktiskt lite. Hon skrattade och jag antar att du gör det också. Tro det eller ej men jag hade faktiskt gåshud en stund.

Jag bestämde mig i alla fall för att ta en ny bok (läste ut Enligt Maria Magdalena av Marianne Fredriksson igår kväll) och lägga mig i solen för att läsa. Boken jag läser nu var det faktiskt två år sedan jag började på, så idag har jag bara skummat igenom det jag redan hade läst, d.v.s. nästan hela boken. Det låter inte som att det borde ha tagit så lång tid, men om jag säger att jag hade läst någon stans runt 600-700 sidor så kanske du förstår. Boken jag nu läser är Harry Potter och Fenixorden av J.K. Rowling. Anledningen till att jag inte har läst klart den trots att jag började på den för två år sedan är att jag har läst så mycket andra böcker under tiden på gymnasiet och jag ville liksom kunna läsa den i ett sträck, utan att behöva blanda den med andra böcker.

Efter en stunds stekande så var det dags för kaffe och bulle i hammocken tillsammans med mamma och Per. Mamma satt och visade en enkel skiss över rummen i vårt hus och en annan skiss där huset var indelat i 9 lika stora rutor. Det skulle tydligen visa på hur ens liv är på områden som tillexempel kärlek eller ens livsväg och karriär. Jag tyckte det lät intressant och frågade vad hon hade fått det där ifrån och fick svaret att det var ifrån en av hennes böcker: Feng Shui för själen av Agneta Nyholm Winqvist.

Så nu har jag för tillfället bytt bok. Jag tänkte att jag bara skulle läsa om just det som mamma hade hållit på med: De åtta trigrammen - baguan och göra en sådan skiss över mitt rum. Men när jag hade bläddrat lite i boken kände jag att jag vill läsa hela!

Jag har hunnit läsa fram till sidan 32 idag och oj, vad jag har tänkt och funderat över mitt liv samt människorna och platserna runt omkring mig. Jag har kommit fram till en hel del saker som jag verkligen behöver för att må bra och det är faktiskt nästan bara saker som inte kostar något alls. Saker som redan finns tillgång till i min vardag men som jag inte brukar tänka på eller lägga märke till eller använda mig av. Det är underbart att komma till insikt.

En annan sak som jag kom på (som jag faktiskt skrev lite om i mitt senaste inlägg) är att jag vill gå och lägga mig tidigare på kvällarna för att komma upp i en bättre tid på morgonen istället för att sova bort hela dagen. Och det är precis vad jag ska göra nu. Imorgon åker nämligen jag och mamma iväg till havet och tillbringar halva dagen på klipporna och den andra halvan på varsin luftmadrass i vattnet. Ska komma ihåg att smörja in mig ordentligt bara, så att jag inte tvingas åka till Amir i skepnad av en kräfta sen på kvällen ;)




Kommentarer

Skriv en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Din blogg:

Din kommentar:

RSS 2.0