Så kan det gå och så kan man må då

Oj, nu är jag riktigt seg. Jobbat måndag, tisdag, torsdag, fredag den här veckan. Skulle egentligen ha jobbat idag också men det slapp jag (tack och lov, det hade jag inte orkat). Men imorgon blir det då eventuellt en tur för att göra lite mer pengar.

Efter jobbet igår for jag hem för att
packa grejer att ta med till pappa eftersom jag bestämde mig för att fixa iordning mig där istället för hemma. Sagt och gjort. Sedan fick jag skjuts upp till bussen och skulle då flytta över mitt sim-kort från min vanliga mobil till min krogmobil men då sa den det gamla vanliga "sätt i sim-kort" trots att det redan satt i. Jag bestämde mig då för att chansa och flytta tillbaka det till min vanliga mobil men den sa såklart samma sak som sin fulare bror. Tog med mig den i alla fall med förhoppningen om att lyckas få igång den senare under kvällen.

Bytte till tåget och mötte upp min snygga JennySpenny som jag skulle ut och partaja med på vårt älskade People. Vi åkte in redan till klockan åtta för att vandra runt lite och dricka cider som vi hade med oss, mycket trevligt och fnissigt blev det.

När vi sedan kom till People så hade vi tur och kom in gratis plus att man fick sig en drinkbiljett när man gick in. Vi gick självklart och hämtade ut den direkt, ja direkt efter vårat akuta toabesök med fotogrefering i alla fall. Den skulle smaka tuttifrutti var det sagt men det gjorde den ju inte. Smakade inte ens alkohol så kan nog inte ha varit mycket i den direkt.

Sedan bestämde vi oss för att ta en vända runt i rummet för att se om vi såg några vi kände igen och då såg vi Thor och en av hans kompisar, Micke om jag inte minns helt fel (vilket jag kanske gör...), så vi stod och pratade med dom en stund och sedan bar det av till dansgolvet där vi tillbringade resten av kvällen. Såklart varvat med barbesöken. Lite senare kom även min älskade Amir tillsammans med Masoud som fyllde år, grattis till honom! Så det blev lite sexysexydans ett tag också, me like ;)

Och idag är jag så seg så jag vet inte om jag orkar göra någonting alls faktiskt. Lagom huvudvärk bara tack och lov. Måste göra en danslista till på måndag bara, kanske lika bra att börja idag. Puss!




Segis där

Ja, det är vad jag är. En segis. Så har det alltid varit men så ska det inte förbli. Jag håller nämligen på att förvandlas till en produktiv männsika. Tro det eller ej, det är helt upp till dig! Där fick jag visst in ett rim också, haha. Okej det var inte så kul faktiskt. Ha. Hahaha. Jag känner mig lite irriterad idag men det struntar jag i så då blev jag flummig istället.

Ja, det är ju i alla fall dags för en uppdatering nu. (Shame on me för att skriva så sällan.) Vad har hänt sedan i lördags kväll? Hmm...

Ja i söndags rensade jag i alla fall på rummet, men det kunde väl nästan vem som helst gissa vid det här laget? Jag hade också burstädnings- och kloklippningsdag för den som är intresserad av det. (Haha)

I måndags vad det dags för att tjäna lite pengar och på kvällen drog äntligen dansen igång igen! Åh, som jag hade längtat efter att få träna igen. Dock gick luften ur mig en stund efter att vi hade kommit dit när styrelsen sa att vi kanske kommer sluta dansa efter de två kommande måndagarna. Detta på grund av att vi verkar ha blivit för få deltagare. De sa att vi måste ha minst 15 deltagare per grupp för att vi ska fortsätta och det är vi inte just nu. Så hoppas hoppas att det kommer massa nybörjare på måndag! Jag dör annars, jag klarar mig verkligen inte utan dansen. Jag har dansat i sju år nu och jag vet inte vad jag skulle göra om dom lägger ner allt. Jag sa i alla fall att jag kan vara ansvarig för dansen om en eller två till kan tänka sig att hjälpa till med kursen men ingen verkade intresserad. Visst, jag skulle kunna hålla i allt själv men jag vet inte om jag har ork till det just nu. Alla vill dansa men ingen kan tänka sig att hjälpa till vid kanske 2-3 tillfällen på en hel termin. Väldigt konstigt.

Ja, sen i tisdags jobbade jag och igår var jag ledig och åkte hem till farmor och farfar en sväng. Farmor bjöd på hemlagad äppelkräm - supersmarrigt! Väl hemma igen fortsatte rensningen, såklart. Sen passade jag på att beställa lite småsaker över nätet som jag hade hoppats på skulle komma idag. Men det kom inte vilket bidrar en del till dagens fortsatta lilla irritation. Men jaja, skitamma. Hoppas det kommer imorgon istället.

Idag har jag återigen jobbat. (Jag kommer bli rik, wohoo! Hör min ironi.) Efteråt passade jag på att smita in en sväng på banken för att ta ut pengarna som hör till Ny Generation (jag var kassör i vår skolgrupp) så att jag kan lämna över dem till dess nya kassör; Johanna. Sen pep jag in på affären och fixade mig en ny busstidtabell. Och nu ska jag fortsätta rensa och kasta saker.

Jag sa ju det, jag håller på att förvandlas till en mer produktiv människa.




En hyfsat aktiv lördag

Idag blir det ett kort inlägg. Jag vet, jag har sagt det många gånger tidigare, men denna gången menar jag det verkligen. Jag lovar.

Vaknade runt klockan tio idag och stoppade i mig lite frukost medan jag satt vid datorn, haha det lät nåt det. Typ ungkarl eller något, nej tack säger jag till det! Efter utfodringen av mig själv tog jag mig upp på rummet för att fortsätta rensa i röran med Feng Shui. Vilket också är titeln på en av de två böcker om Feng Shui som jag använder mig av för tillfället. "Rensa i röran med Feng Shui" av Karen Kingston. Måste säga att den är riktigt bra, jag rekommenderar den till dig som vill få ordning och reda i ditt liv. Eller jag rekommenderar den faktiskt till alla. Så bra är den :)

Idag har jag nått ett delmål i rensningen (eller vad jag ska kalla det), jag har nåmligen tagit mig igenom halva rummet. Storslaget och oj vad jag har rensat bort en himla massa saker! Känns verkligen helt underbart. Så har jag också, med en rekommendation ifrån boken, bestämt mig för att från och med nu bara förvara sängkläder i mitt förvaringssystem under sängen. Detta eftersom att man ska se till att hålla så rent och fräscht som möjligt i det område där man sover för att chi ska kunna ta sig fram på ett bra sätt.

Nu ska jag upp och fortsätta rensa. Jag måste i alla fall röja undan från sängen så att jag har någonstans att sova inatt. Puss!

Rensa i röran med Feng Shui - Karen Kingston





Uppdatering

Oj, nu var det verkligen länge sen jag skrev. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt! Jag har bara haft en himla massa saker för mig hela tiden, även fast jag ibland kanske hade kunnat prioritera att blogga lite istället för att rensa i röran på mitt rum. Men jag vill verkligen få ordentlig ordning där nu, det är så himla skönt att bara kasta en massa saker som man inte har någon användning för längre :)

Ja, nu ska jag ta och skriva ihop en liten sammanfattning av de senaste tio dagarna, alldeles exklusivt för dig som läser mig blogg. Jag tar den lite kort, dag för dag, för jag tror att det blir lättast så.

Tisdag 12/8: Åkte jag in till stan med mina underbara älsklingar av det kvinnliga könet, nämligen iia och Jenny. Puss på dom för att dom e så himla underbara! <3 Vi vandrade runt lite i delar av Uppsala som vi inte allt för ofta besöker och sedan tog vi oss självklart vidare till de två ställen som vi känner oss mest hemma på i stan, d.v.s. New Yorker och Clas Ohlson. Vi går jämt dit. Så är det och så kommer det förmodligen att vara för ett bra tag framöver. En underbar dag var det i alla fall och den förde med sig en stor lättnad och skänkte mig lugn.

Onsdag 13/8: Jobbade några timmar på Tammen och åkte sedan hem för att städa åt mina söta marsvin och fixa mig lite innan det var dags att ta moppen till Österby och bli upphämtad av iia för att åka till Jenny på tjejnatt. Vi kom på att vi ville ha det dagen innan när vi var i stan och det passade ju bra eftersom att vi då direkt kunde handla det godis och den dricka vi ville ha. Jag åkte moped i världens åskväder och bad till högre makter att inte få huvudet klyvet i två delar och blev nästan tvungen att byta byxor när det smällde till i hjälmen. Aldrig att jag kör moped i åska igen! Väl framme i Österby öppnade sig också himlen, men då hade jag hunnit in i värmen hos farmor tack och lov. När vi sen kom till Jenny tog det ett tag innan vi kom igång eftersom vi skulle bädda och duka fram och självklart snacka en hel del men nu har vi i alla fall påbörjat vårt That 70's Show - maraton :D

Torsdag 14/8: Dagen då planerna ändrades flera gånger än en. Från början hade jag tänkt åka hem till Thea och kolla på hopptävlingen som hon skulle ha hemma hos sig men eftersom mamma hade kommit på att hela familjen skulle åka till Gävle och bowla då så gick ju inte det. När jag sedan pratade med mamma på morgonen när jag hade åkt från Jenny till pappa så sa mamma att det inte skulle bli någon bowling dels för att det var så tråkigt väder och dels för att brorsan hade bestämt sig för att sova hela dagen. Då åkte jag med pappa och Ingela till farmor och farfar istället för att fira farmor som fyllde 68 år. Grattis till henne! Och till min stora glädje så kom tre av mina kusiner också dit; Malin, Linda och Robin. Blev verkligen superglad över att Robin kom dit eftersom det var första gången jag träffade honom efter hans ett år långa vistelse i USA. Satt och sjöng de låtarna som han spelade på gitarr. Åh vad jag älskar gitarr! Tror jag ska tvinga en viss liten pojke att börja spela det. Gitarrspelande pojkar är kåthetsframkallande, dock inte om de är ens kusin ;)

Fredag 15/8: Hände det inte så mycket. Jag jobbade och när jag kom hem fortsatte jag med Feng Shui och rensningen av mitt rum.

Lördag 16/8: Var ungefär lika spännande som fredagen förutom att jag och Lena tog en ridtur på kvällen, mysigt. Red Emma barbacka för första gången och det var inte så bekvämt eftersom hon fortfarande är väldigt smal över ryggen. Hon blev lite busig ett tag och försökte hitta på anledningar till att få springa och skutta lite men hon lugnade sig snabbt. Tror inte hon har haft någon på ryggen utan sadel tidigare så hon skötte sig väldigt bra :) Red ju bara med grimma och grimskaft och utan hjälm så det får man vara glad för.

Söndag 17/8: Åkte in till stan med mamma och Per och handlade lite på IKEA. Jag införskaffade två nya förvaringsbackar till utrymmet bakom min garderob och köpte äntligen en ny glödlampa till min sänglampa som inte har fungerat på flera månader. Det har ju varit sommar och ljust ute så har inte behövt använda den direkt så mycket men nu börjar det ju bli mörkare igen på kvällarna. Efter shoppingen lämnade vi av Per vid tåget eftersom han nu skulle flytta till Stockholm för att plugga där i två år. Han kommer bo där nere men komme hem på helgerna vilket alltså betyder att jag kommer ha en festlägenhet där nere, ohlala ;)

Måndag 18/8: Ägnade hela dagen åt att rensa på mitt rum. Det är så underbart att rensa ut! Jag känner att jag bara får mer energi ju mer jag rensar ut och kastar. Prova du med.

Tisdag 19/8: Jobbade, rensade och red med Lena. Barbacka och utan något annat än grimma hem från hagen även idag, gick superbra!

Onsdag 20/8 - torsdag 21/8: D.v.s. igår, åkte jag till min älskade älskling Amir som jag inte hade träffat på två hela långa veckor. Usch, det är läskigt lång tid utan den man älskar. Vi kan ju inte träffas så ofta nu eftersom han har börjat plugga på Komvux i veckorna och sedan jobbar han fredag-söndag nästan hela dagarna. Så är ju han sådär duktig och håller på och tar körkort också, han har ju bara uppkörningen kvar nu :) till skillnad från mig som det har stått stilla för i en evighet. Men i alla fall så kom jag nu äntligen dit och vi fick chans att riktigt rå om varanda och bara mysa. Lagade mat och pratade en massa, helt underbart. Sedan idag på morgonen var en viss liten pojke väääldigt trött och orkade inte ta sig till skolan så jag blev kvar där nästan hela dagen. Jag var på lite dåligt humör först i någon timme eller så men han kan verkligen konsten att göra mig på bra humör :D <3

Sedan nu på kvällen gick jag över till Lena för att vi skulle flytta ner hästarna till betet och då började det självklart spöregna och trots att jag hade paraply så blev jag dyngsur, yippie. Vi kände ingen större lust att gå ut i blötan så vi satte oss och kollade på TV en stund ända tills vi blev tvugna att gå ut och flytta på hästarna eftersom Lena skulle åka och hämta Thor efter hans fotbollsträning. Så nu fick Emma paraplyträning, det gick bra.

Nej, nu ska jag gå och fixa mig en varm banan med smält choklad som jag har varit sugen på sedan i tisdags och sedan ska jag krypa ner i sängen så att det kan bli morgon så att jag får fortsätta med rensandet av mitt rum. Förlåt att det blev lite långt inlägg, jag ska skärpa mig. Sov gott! :)




Jobb, städ & jobbsök

Jobbat med Lena idag igen. Skönt att det äntligen börjar bli lite mera bokningar nu så att jag får jobba lite mer. Behövs ju pengar. Ska förmodligen jobba på onsdag också men än så länge är det bara två rum som ska göras då, känns inte direkt värt eftersom de timmar jag kommer tjäna direkt kommer dras av eftersom de drar av för mat. Yippie. Sen fredag lär de bli en riktigt lång dag på jobbet eftersom hela hotellet då är fullbokat, d.v.s. 30 rum att städa, hejaheja! Även lördag blir det sängbäddning och toalettskurning.

På torsdag hade jag tänkt att jag skulle åka hem till Thea. Hon ska nämligen ha hopptävlnig hemma hos sig, skulle ha varit kul att kolla på. Men nu sa mamma precis att vi ska åka iväg och göra något då så jag fick inte vara upptagen av något annat då. Och imorgon ska jag till stan med mina kära älsklingar JennySpenny och iiafiia. Alltså, lugn stund igen tidigast söndag. Åh.

När jag kom hem idag passade jag på att mysa lite med mina små bebisar (jaja, jag vet att marsvin inte är bebisar när de är två år, det spelar ingen roll, de kommer ändå alltid vara mina bebisar) ute på gräsmattan. Delade en naktarin med dem också vilket de uppskattade. Sen turades de om att krypa upp i mitt hår och kvittra lite glatt. Jag älskar dom, de små sötnosarna!

Nej, nu ska jag gå och äta något. Är så himla hungrig. Vill ha godis också, mmm! Sen ska jag hoppa i säng och sussa. Så gruvligt trött. Vi hörs :)

Åh, just ja! Idag klarade Amir körkortsteorin, stort grattis till honom :) Jag har namnsdag också, men det är det ingen som har kommit ihåg.




Blöööp!

Jaa, saker blir lite som de blir ibland. Nu sitter jag här; helt slut i både kroppen och huvudet, trött som bara den, sur och besviken. Usch säger jag.

Igår tog jag det lugnt hela dagen fram tills sjutiden när jag duschade och började fixa mig så smått för att åka på Eldfesten. Från början var det tänkt att jag skulle vara i Österby vid sju för att träffa Linda och vandra runt lite innan åtta då det hela började. Planerna ändrades till att jag istället stannade hemma och åt kräftor med familjen, Anneli och brorsans kompis Tobbe. Efter kräftorna tog jag, mamma och Anneli några glas vin och jag drog upp på övervåningen, poppade musik för att komma i feststämning och sminkade mig.

Vi åkte ner så att vi var vid Simbadet lagom till att fackelsimmet skulle börja. Träffade Linda och hittade en bra plats att stå på så att vi kunde se ordentligt, även om jag faktiskt inte kollade så mycket. Efter fyrverkerierna knallade vi ner till öltältet för att träffa min kära Matilda. Hon hade ringt mig ett antal gånger under fackelsimmet och frågat om vi inte skulle komma snart ;) Men då hade hon tröttnat på att sitta där och var påväg för att dansa lite. Jag drog i alla fall med mig Linda in i öltältet för en smirre skulle jag unna mig som plåster på såren för att jag skulle upp och jobba morgonen efter. In, fort fram och köpa en och sedan prata med lite folk och hälla i sig den och sedan iväg för att dansa. Helt bra kväll kan man säga att det var, synd bara att min älskling var tvungen att jobba hela dagen och kvällen. Tråkigt att fira ett halvår tillsammans på skilda orter :(

Sen idag var det till att släpa sig upp tidigt för att åka och jobba med Lena. Måste säga att hon är trevligt sällskap att jobba med, mycket skratt blir det! När jag sedan kom hem ber mamma mig att komma en stund och så säger hon: "du vet säkert vad jag ska säga nu" men jag fattar ingenting och ser frågande ut. Då talar hon om för mig att ägaren till hästen som jag har varit och kollat på har ringt och talat om att den tjejen som precis hade varit och kollat på hästen igår och då hade sagt att hästen är seg nu hade köpt honom för de 15 000 kronor som de ville ha för honom. Skit säger jag bara. Skit, skit, skit! Jag ville verkligen ha den hästen. Gaaaaah!

Ja, så är det i alla fall. Får se om jag tar mig ner och kollar på Nordman och Lennie Norman ikväll på Eldfesten. Just nu är jag inte ett dugg sugen på det trots att flera har frågat om jag inte kan komma ner. Usch, är bara så trött och less just nu. Egentligen kanske jag behöver åka och ha lite roligt. Men jag känner mig inte så sugen på att lägga ut 160 spänn idag igen på inträde där. Sen kanske jag ska jobba imorgon igen också och jag vet inte om jag pallar det om jag ska vara uppe sent igen. Äh, fy vad jag klagar. Bajs.




Provridning & veterinärbesiktning

I onsdags var jag iväg tvärs över skogen igen för att provrida Ecu Count. Vi åkte dit på förmiddagen eftersom ägaren skulle åka till Stockholm på eftermiddagen och skriva kontrakt för ett nytt arbete. Hemma var det uppehåll men ju närmare hästen vi kom desto mer började det såklart att regna. Men vad gör väl lite regn? Jag är ju inte gjord av socker direkt.

När vi kom dit så stod hästen inne så jag slapp borsta och sadla en blöt häst. Jag började borsta och han stod där och njöt medan han mumsade på lite hö. Sedan kom jag med sadeln och lät honom nosa på den. Han hade ju som jag skrev i ett tidigare inlägg inte blivit riden under de senaste två åren så jag tyckte det var lika bra att han fick bekanta sig lite med den innan den kom på. Han nosade lite och sedan lade jag lugnt upp den på hans rygg och drog åt sadelgjorden lite. Då vaknade han till, nu förstod han att något spännande skulle hända.

Han ville ut och det gärna så fort som möjligt men jag skulle ju tränsa först så jag gick och hämtade det och värmde bettet lite. Sen tränsade han sig nästan på egen hand (!), han liksom vickade huvudet fram och tillbaka och gapade för att så snabbt som möjligt få in bettet i munnen. Direkt när han hade tagit bettet började han vicka på öronen för att klä på sig resten av tränset. Visst har jag varit med om hästar som samarbetar när de ska tränsas men det här var ju otroligt!

Eftersom han inte varit riden på två år så kändes det som en bra idé att köra med longerdelta och långlina fäst i bettet som mamma kunde hålla i nere från marken. Mamma höll emot på ena sidan oc jag hoppade upp på den andra, inga problem alls, han stod så stilla. Vi red iväg på en grusväg där jag tidigare har ridit på ridklubbens Paketjekt. Och här kommer det hemska: han känns fullkomligt underbar att sitta på. Vi blev ett på direkten. Lugna fina steg, fint undertramp, väldigt balanserad.

Han var nyfiken på allt runtomkring men givk hela tiden avslappnad och lyssnade på mina hjälper. Hjälperna ja, han lyssnade verkligen direkt och det krävdes nästintill ingenting för att det skulle ge verkan. Efter en bit frågar mamma om jag vill prova trava honom en bit och det är ju självklart att jag vill så jag tröck ytterst lite med skänklarna och börja rida lätt och tänker: "Hmm, vad konstigt det känns. Det går ju inte rida lätt. Travar han verkligen?" Så jag satte mig ner och skulle till att driva på igen men då känner jag: "Men! Han travar ju. Och jag sitter ner i sadeln!" Trots att jag har ridit i nästan hela mitt liv har jag aldrig tidigare lyckats att bekvämt sitta ner på en häst som travar och nu sitter jag på en häst som det bara går att sitta ner i traven på. Faktum är att det kändes mer naturligt än att rida lätt :)

Ja ridturen var ju helt underbar, det kändes som att vi hade arbetat tillsammans under många år. Väl tillbaka på gården diskuterar vi om veterinärbesiktningen som vi vill hästen ska genomgå för attupptäcka eventuella nutida eller framtida skador/skaderisker. Jag vill inte köpa en häst som jag snart tvingas ta bort. Jag vill inte heller köpa honom oförsäkrad utan det får de fixa först. Ägaren säger att han ska ringa och prata med försäkringsbolaget när vi har åkt och sedan höra av sig till oss med besked om när det blir veterinärbesiktning. Jag och mamma ville gärna vara med på den för att kunna ställa frågor direkt till veterinären.

Efter provritten åkte jag och mamma till bruket för att mamma skulle köpa en ny sadel till Korint och efter det åkte vi hem och åt lunch. Då ringde telefonen och det var hästägaren som frågar om vi kan komma igen om en halvtimme för då skulle veterinären komma och besiktiga Ecu Count. Självklart, vi åt klart och åkte dit igen.

Besiktingen gick bra, veterinären hade inget superskrämmande att överraska med. Knölen på ena bakbenet var det ingen fara med. Hon kunde inte riktigt säga vad det är men mest troligt är nog att det är en ink eller något i stil med det. Hur som helst är det i alla fall ingen lös benbit som vi var oroliga över ifall det var. Nu ska ägaren ringa till försäkringsbolaget för att höra sig för lite och teckna en försäkring. Sedan får vi se hur det går. Hoppas hoppas på att det här går vägen! =D




Flygtur

Den här dagen har inte varit så olik de sista dagarna, röjningsarbetet av röran i mitt rum har fortsatt. Fast idag hann jag faktiskt inte göra så mycket på rummet. Morfar och hans sambo Inga kom förbi en sväng och fikade och sedan spenderade jag en ganska lång stund framför datorn med att söka efter värdet på alla gamla serietidningar jag har hittat hittills när jag har städat. Det visade sig att jag faktiskt har en del gamla tidningar som det finns lite pengar i. Liiiite i alla fall.

På kvällen åkte jag med Lena till Gimo Ridklubb för att rida en av de åtta hästarna som hade gått på sommarbete tillbaka till ridskolan. Det blev bestämt att jag skulle rida Maggie, en travare. Hon var ganska lätt att få tag på och jag behövde ju bara tränsa henne eftersom vi skulle rida barbacka. Heeeeej liksom, jag hade ju inte ridit barbacka på typ två år! Men det va ju skoj att få göra det nu då.

Jag ställde Maggie vid en sten för att hoppa upp och hon vandrade såklart iväg en precis lagom bit för att jag inte skulle kunna ta mig upp. Ställde henne vid nästa sten och kom upp på henne. Då for hon iväg, jag vet inte riktigt hur hon lyckades men hoppsan så voltade jag runt i luften och vidare ett halvt varv på marken och slutade sittandes där framför henne med tyglarna i ena handen. Oslagbar som jag är så reste jag mig upp och letade efter en ny sten och skulle hoppa upp igen. Då tycker en av de andra tjejerna att hon kan kasta upp mig istället så att jag inte blir avkastad igen. Så okej, hon fick skjuta upp mig. Väl uppe på hästryggen igen börjar tokhästen att bocka, fyra-fem bocksprång tog det innan jag lyckades lugna ner henne. Måste säga att bocksprången känns mycket mysigare när man sitter barbacka :)

Sen hade hon bråttom hem till stallet, ville helst inte gå i de andras takt så jag fick sitta och bromsa henne hela tiden nästan. Vattenpölar var tydligen farliga och gräset var gott. När vi sedan skulle gå en bit på järnvägsrälsen bestämde jag mig för att kliva av och gå resten av biten till hagen vid ridskolan. Ett klokt beslut, eftersom hon var lite tjurig. Men det kan man ju kanske förstå när de hade gått där på sommarbetet i fem veckor utan att göra något.

När jag kom hem var jag superhungrig så jag satte mig vid TV:n och mumsade i mig några mackor med majonäs, ägg, kaviar ovh räkor. Sedan kollade jag på Scrubs och efter det hamnade jag här med ett glas gott rosévin för att blogga. Nu är glaset snart tomt och jag ska krypa ner i sängen och krama mig själv för att inte frysa. Inatt och imorgon natt får jag nöja mig med det, på torsdag kommer äntligen min älskling hit och gör mig sällskap så jag slipper frysa <3




Ecu Count

Hejhopp!

Idag har jag fortsatt med rensningen av mitt rum och hittat en del spännande saker att kasta. Travade ved med mamma också och precis när jag gick in för att hämta handskar så ringer telefonen och då är det ägarna till hästen jag skrev på igår kväll! De hade fått fyra andra som var intresserade av den men de ringde till mig och frågade om jag ville komma nu på kvällen och kolla på den så jag och mamma åkte iväg och gjorde det. Det visade sig att den faktiskt stod ännu närmare än vad vi från början hade trott, faktiskt bara på andra sidan skogen så det tog en kvart att åka dit :)

Hästen var fin och verkade väldigt lugn och harmonisk med sig själv och oss som var runt omkring. Jag fick känna på den precis överallt, klämma och kolla. Ägarna hade även fixat iordning en ordentlig pärm med alla papper i så vi fick kolla tidigare veterinärbesiktningar och sådant. Upptäckte dock en bula på ena bakbenet som vi vill ha veterinär till att kolla upp eftersom det inte stod något om den i papprena.

Priset är dock det ställe där skon klämmer, de har sagt att de vill ha 15 000 för honom. Visst, all utrustning kommer då att ingå i priset men det är helt enkelt för mycket pengar för mig just nu. 10 000 kan jag kanske på något sätt lyckas få ihop och ge för honom. Om jag får låna lite av Per och pappa vill säga, så jag får hoppas på det. Men först och främst vill jag veta om det är något mysko med den där bulan på bakbenet för jag tänker inte köpa en häst för dom pengarna om jag tvingas ta bort den om några år. Såren har nästan precis läkt efter Ojsan och Tango, jag pallar helt enkelt inte att göra det igen än.

Men de var i alla fall intresserade av oss som köpare och vi av hästen så snart ska vi dit igen och jag ska provrida lite. Han är tydligen inte riden under de senaste två åren men det ska nog inte vara något problem, jag har ju stött på lite olika hästar genom åren ;)

Måste bara avsluta med en liten parentes, bara för att det var lite smått komiskt. Det visade sig också att den här familjen ska sälja en volvo 142:a, precis en sådan bil som jag vill ha. De hade även en renrasig långhårig chihuahua hane och en hona som de brukar ta valpar på. Jag vet ju att det inte blir någon sådan så länge jag bor hemma men ändå, hihi.

Ecu Count





Baguan

Hjälp vad den här dagen har gått fort! Det känns som att jag inte har gjort någonting alls trots att jag faktiskt har gjort en hel del. I alla fall på mitt rum.

Idag har jag nämligen ägnat mig helhjärtat åt Feng Shui och baguan över mitt rum. Har funderat på att flytta sängen dit skrivbordet står nu och skrivbordet dit sängen står för att de då kanske skulle bidra till förbättringar inom områdena "rikedom" och "kärlek & relationer". Men å andra sidan vet jag inte om jag skulle sova så bra om jag flyttade sängen till andra sidan av rummet, jag har ju sovit där jag sover sedan jag var sex. Jag får se hur jag gör.

Det som var kul att se idag var att jag faktiskt redan har möblerat mitt rum ganska bra. I området för "kunskap & självkännedom" har jag en mörktonad tavla med berg på och det är tydligen bra att ha där. I området "framgång" skulle man ha ljust och gärna färgen rött, där har jag mitt fönster med röda gardiner.

Efter att ha sett över hur mitt rum är möblerat i dagsläget och vart jag har alla mina skräphögar så började jag fundera över vart jag ville börja städa. Jag hade ju redan rivit fram allt bakifrån garderoben så jag började gå igenom allt som fanns i lådorna där. Det kommer ta ett tag, hann bara gå igenom tre lådor idag, men åh så skönt det kommer kännas när jag har rensat bort all skit och onödiga grejer! :)

Så satte jag mig här och tänkte för ovanlighetens skull att jag skulle gå in och kolla efter hästar på blocket och vad händer då? Av en ren händelse när jag har klickat mig in på Uppsala --> Hästar & ridsport så ser jag en annons om en travarvallack som jag blir intresserad av. Och hejsan hoppsan, den var inlagd för bara två timmar sedan! Jag mailade så nu får vi se om dom hör av sig, spännande att se vad det är för häst och vad dom vill ha för den.

Nu sitter jag och kollar på en liten chihuahua bebis, otroligt söt. Vet att det inte kommer bli någon sådan så länge jag bor hemma men man kan ju få drömma...



Skarnäs

Tjo!

Idag försov jag mig i nästan en timme, mycket duktigt gjort. Men jaja, jag hann i alla fall duscha och fixa mig innan mamma och Per kom hem för att stressa sig iordning (dom hade varit iväg och kört pappersinsamling med brorsan) och vi skulle åka. Idag var det nämligen dags för den årliga utflykten till det mer än tvåhundra år gamla torpet Skarnäs.

Varje år i början av augusti är vi ett gäng på runt 25-30 personer som åker iväg med traktorkärra  för att äta någon god och matig sallad med massa goda såser och all möjligt hembakt bröd. Efter att alla har ätit sig så mätta att magarna borde explodera plockas det fram godis och fika och otroligt nog lyckas man med att få i sig en massa sådant också. Sedan sitter alla vuxna och pratar medan alla små söta barn springer runt och leker. Det har blivit ganska många barn under åren, idag var det sju stycken i åldrar mellan tre och sex som for runt och skrattade när de i fantasins värld förvandlade traktorkärran till ett stall och halmbalarna till hästar. Sötnosar.

Efter all mat, fika och prat åkte vi till affären och jag köpte en påse ostbågar som jag tänker proppa i mig helt själv ikväll när jag kollar på Bandidas på 4:an. Men nu först ska jag kasta på mig stallkläderna och promenera över till Lena för en skogsridtur i regnet. Vi hörs!

Skarnäs





Städföretag & arbetstjohopp

Ja hej hopp idag har jag varit sådär vuxen. Och eftersom klockan är efter elva på kvällen så är jag sådär trött som vuxna brukar kunna vara då så ikväll blir det ett ytterst kort inlägg. Hoppas jag.

Jag har länge velat få ordentlig ordning i mitt rum och visst, på det yttre ser det väldigt välstädat ut men under ytan bubblar allt gammalt skräp som jag inte längre behöver ha kvar och hålla fast vid. I början av sommaren tog jag steget och rev ut allt ur garderoben och rensade bort fyra stora kassar med kläder och nu är det dags för nästa uppdrag: förvaringsutrymmet bakom garderoben. Jag släpade fram allt där bakifrån och radade upp alla lådor i rummet för att lätt kunna se vad som fanns i var och en av dom. Fram med alla gamla tidningar, papper och annat - nu ska rensas och det ordentligt!

Jag hann inte rensa och sortera så mycket som jag hade hoppats på idag men det beror liiite på den andra vuxengrejen jag har gjort. Idag tog jag mig nämligen i kragen och kontaktade arbetsförmedlingen och pratade lite om jobb. Jag har ju min timanställning, men jag vill inte bli kvar där. Det är ju dessutom ganska dåliga arbetsförhållanden där. Samtalet resulterade i alla fall i att jag skaffade mig ett konto på arbetsförmedlingens hemsida och registrerade mig som arbetssökande. Heja mig! Nu återstår att åka dit inom loppet av två veckor för att legitimera mig och komplettera mina uppgifter. Sen är det bara att fortsätta sökandet efter ett nytt jobb :)

Nej, nu känner jag hur ögonen går i kors samtidigt som magen vill ha något mer ätbart så jag får väl ta och stoppa i mig något annat än det godis jag nyss har proppat i mig och sedan krypa ner i sängen och sova en blund.



RSS 2.0