Pendlare

Har börjat använda mig av pendel nu, lite läskigt men mest spännande och intressant. Häftigt liksom att den kan svara ja och nej genom att röra sig i cirklar eller gunga fram och tillbaka. Har ingen riktig pendel men har hört att det ska funka med nästan vad som helst. Vet inte om det stämmer men verkar vara så i alla fall, haha. Funkade med allt jag provade men bäst gick det nog med en av brorsans nycklar. Ibland luras den dock eller nåt i den stilen då den svarar först ja på en viss fråga och när jag senare frågar exakt samma fråga svarar den nej. Vi kanske måste lära känna varandra lite mer först? Enligt pendeln idag kommer jag att få fyra barn och inte jobba kvar på fritids i sommar, har tydligen ett annat jobb då. Hmm...

Någon som kan mer om att använda sig av pendeln och har lust att berätta lite för mig? :)

Drogad?

Det blev krogen med Linda i fredags. Vi hade sjukt roligt och som vanligt drack jag inte så mycket. En cider på bussen, sedan en drink och en shot på krogen. Som sagt inte mycket. Jag blev sugen på vatten så gick och bad om ett glas i baren, sen gick jag och Linda tillbaka till dansgolvet och skakade rumpa. Glaset hade jag med mig, höll i när jag dansade. Det var extremt mycket folk där eftersom det precis har varit löning så först jag inte på de två killar som dansade bakom Linda och mig. Killen bakom mig blev lite väl närgången tyckte jag så försökte putta bort honom men lyckades inte.

Jag blev yr och kände att jag måste gå ut och det fort. Försökte putta undan killen som stod bakom mig men han vägrade flytta på sig. Fick bort honom ändå sen och skyndade mig ut. Shit vad det snurrade. Linda kom efter och frågade hur det va. Jag minns att jag messade Amir och frågade om han kunde kolla när bussen hem gick men fick inget svar då så jag sa till Linda att jag måste åka hem nu för det snurrar helt sjukt mycket. Vi gick till stationen och jag hade ingen aning om vad klockan var men det stod en taxi där bussen skulle stå. Fick höra att det kostade 700 spänn hem men tänkte skit samma för jag måste hem och det nu!

Grät som en galning i taxin och han som körde frågade om jag behövde spy för han trodde att jag va full, vilket jag ju inte var. Mådde inte ens ett dugg illa som jag gör när jag är full utan det bara snurrade och jag fattade ingenting kändes det som. Tog med fingrarna på mina läppar och märkte att jag inte kände dom heller. Shit jag var verkligen skiträdd! Ringde till Amir och bara grät och sa att jag tror jag blev drogad på krogen. Han sa att jag borde åka till akuten men jag svarade att vi redan satt i en taxi och nästan var hemma, att jag bara ville sova. Stackarn blev jätteorolig :(

Usch, fy sjutton! Jag vågar aldrig mer dricka i glas nån annan stans än vid ett bord nu, blir bara flaska med tummen i hålet. Det kan jag lova.




Följ mig med bloggkoll

Japp, nu kan ni följa mig med bloggkoll. Klicka in på knappen längst upp i menyn bara liksom ;)

Hos pappa

Nu sitter jag vid laptopen hos pappa igen, sjukt krångligt med tangenterna, kommer åt musplattan hela tiden. Haha bra jag är! Jag ska nog ha usb-mus på min sen lalala. För om jag inte får en i julklapp så kommer jag köpa en för jag måste verkligen ha nu känner jag. Är gaaaanska så jobbigt att dela med hela familjen. Och får jag ingen så har jag nog faktiskt råd att köpa en direkt i mellandagsrean för jag fick en chock idag när jag öppnade mitt lönespec. Över 8300 i lön ba, jag dog! Av lycka då alltså för jag trodde allvarligt inte jag skulle få mer än fem. Trodde liksom inte jag skulle ha råd att göra slingorna nu på torsdag men det har jag, wiie! Fast alltså jag gillar min hårfärg och sådär och tycker det har blivit lite ljusare nu sen jag böt schampo. Men det är ju kul att fräscha upp det lite nu i vintermörkret.

Aja, börjar jobba om en och en halv timme. Sen ikväll kommer kusin Linda och sen drar vi ut på krogen för lite partie partie. Ska bli najs ;) Kommer bilder imorgon, om jag kommer ihåg kameran vill säga. A just ja! Ska ju förmodligen in till stan på julmarknaden imorgon och blir nog lite körigt att skriva ikväll så vi hörs imorrn kväll, pussa <3




Sämsttorsdag

Idag har inte varit min dag kan jag ju lugnt säga. Okej, började ju med mysmorgon hemma hos älsklingen och visst, tåget gick som det skulle. Men bussen var över 20 minuter sen så jag fick 20 minuter på mig att gå till farmor, äta lunch, byta kläder, tvätta håret och ta mig till jobbet. Men shit alltså jag hann ändå tack och lov, farfar skjutsade mig till jobbet så kom fem minuter innan jag började! Tack sötfarfar <3

Jobbet gick bra, en del bråkiga ungar men det finns inget som inte går att lösa genom att slå barnen. Okej, jag skojade - slår inte barnen, jag lovar! Prata med dom får man göra, lalala. Aja, på jobbet fick jag höra att vi hade blivit strömlösa hemma IGEN och jag blev på ganska dåligt humör för jag var sjukt sugen på att skriva massor på Myshörnan. Sen när jag kom hem visade det sig att strömmen hade kommit tillbaka men jag är fortfarande på dåligt humör så nu vet jag inte vad jag tänkte skriva där.

Aja kan ju i alla fall visa mitt nya långa linne jag hade beställt hem, kom idag. Är nöjd måste jag säga, blir snyggt till mina stuprörs eller leggings. Kanske på krogen med sötkusin Linda imorrn? Vi hörs, puss <3


Grålilarandigtochvarvisstliteglitteridetlilaockså


Linda & me




Hihi :)

Blev ju strömlösa typ tre gånger igår. Sista gången strömmen gick var typ vid nio på kvällen och imorse när jag vaknade var den fortfarande borta. Kom tillbaka vid tiotiden och vid elva åkte jag till bruket med Lena T-O, blev avsläppt hos farmor och farfar så jag kunde duscha och käka lunch innan jobbet. Sjukt härligt kan jag ju säga att det var att duscha eftersom jag inte hade gjort det sen i fredags och riktigt gott var det med varm gröt!

Dansen blev i alla fall inställd igår och blir på måndag istället, good liksom att man inte missade den. Så då blir det jag som tar den då så måste leta upp musiken till alla danser nu i veckan eller helgen typ. Får se när jag hinner för imorgon åker jag till Amir på kvällen, om det inte är typ snöstorm och tåget är inställt och sådär. Sen på fredag blir det ju krogen med min sötnos kusin Linda som fyllde 18 igår, ska bli sjukt kul att gå ut med henne! Hmm, vad ska man hitta på i present då...? Sen ska det ju va julmarknad i stan i helgen som skulle vara skitmysigt att gå på. Aja, får se hur mycket jag hinner med.

Och så måste jag ju bara säga att jag tycker det är sjukt kul att Myshörnan idag har kommit upp i 55 besökare (38 igår och brukar ligga på 8-15 stycken). Tycker det var lite kul sådär. Hihi :)




Tävlar

Jag är med och tävlar om ett par sjukt snygga strumpbyxor hos Tyra. Kolla in dom du med ;)




Insnöad

Vaknade upp vid åtta, tittade ut och såg att det var snö precis överallt. Överallt! En meter snö i grindöppningen så idag går det inte komma till jobbet. Synd med tanke på förlorad inkomst men ganska skönt ändå att få en extra dags ledighet. Idag ska jag mysa och virka en massa på min sjal.

Mamma kom upp och sa att jag får ta ut hunden på morgonpromenad medan hon tar ut hästarna och matar smådjuren. Tjoho tänkte jag och letade fram moonbootsen som var instoppade på ena kattvinden. Fram med överdragsbyxor, rånarluva och tjocka vantar. Klä på hunden täcke och pressa upp dörren. Inte lätt att gå med snö upp över knäna, haha! Vägen var ju inte heller plogad men som tur va så hade en traktor åkt åt något håll i alla fall så man kunde gå i det spåret. Hunden far som en galning i diket, skitkul tycker han att det är. Shit alltså, fattar inte hur han orkar.

Frågan är vem som hade jobbigast i morse. Mamma fick ju trots allt skotta sig fram hela vägen till stallet och hagen. Ehehe, det är kul med snöstorm.

Sen tänkte jag bara tillägga ett stooooort fuck också med tanke på att det är dansavslutning ikväll och jag förmodligen inte kommer kunna åka på den på grund av pissvädret. Och det är jag som har ansvaret för danslistan och musiken. Oh yeah.




Händelselös dag

Men det är ju söndag.

Vaknade vid elva. Eller gick upp då i alla fall, låg och mös under duntäcket ett tag först. Käkade frukost till ett avsnitt Andra Avenyn, ligger några avsnitt efter nu bara för att Tv:n jämt är upptagen när det sänds. Efter det var det såklart jag som skulle diska en jättedisk så det roade jag mig med i någon timme. Sedan var det dags att ta tag i danslistan till morgondagens avslutning (wää, vill inte ha jullov från dansen). Gjorde iordning ett stort glas Chai latte med extra kanel och ingefära, tog fram en stor påse lösviktsgodis och satte igång. Tände ljus och sådär på rummet också, för att jag älskar det.

Hann få ihop typ en tredjedel av listan innan det var dags för middag som idag bestod av rostbiff och potatissallad blandat med wokgrönsaker - sjukt gott var det! Avslutade tävlingen på Myshörnan nyss också och nu sitter jag och funderar på vad som ska bli vinsten i nästa tävling som jag drar igång redan ikväll. Man kanske ska hitta på nån ny tävlingsform också? Hmm...

Aja, måste få klart danslistan och bokföra ikväll också så det är väl bäst att sätta igång då. Puss <3




Dagens skratt

Mamma och Per sitter och ska installera en extra boxer i vardagsrummet. De har precis fått igång den men ljudet är väldigt högt. Mamma ska sänka lite.

Mamma: Men det måste ju gå att sänka med kontrollen som är till boxern.
Per: Jaa, men vart är den som är till Tv:n då?
Mamma: Men, nu stängdes det ju av...
Per: Ja, jag kanske kom åt bordsskivan.

Jag kanske borde gå och hjälpa dom lite, jag är ju trots allt den mest tekniska i familjen. Haha ;)




10 av 34 i KM! :)

Haha, jag och Emma har tydligen varit så pass duktiga i år att vi kom på plats 10 av 34 bland seniorerna! Det trodde jag verkligen inte men det klart, vi har ju jobbat och tränat en massa. Skönt att bevisa för alla att "den där dumma hästen som det inte går lära något" faktiskt är underbar och fungerar hur bra som helst. Men det klart, är ju jag som har tränat henne. Haha. Puss på världens bästa nu levande häst, Mumm E. <3



Bild från kür tävlingen i somras då vi kom trea.




På stan med JennySpenny

Jag och min älskling somnade efter fem men tog oss upp vid tolvtiden för att klä på oss och promenera till tåget. Konstigt nog vaknar jag ändå tidigt (typ åtta, niotiden) när vi har somnat så sent, vaknar och njuter av hans armar runt min kropp, hans andetag i nacken eller ljudet av hans hjärta som slår. Känslan av att vara älskad och att älska är otrolig! <3

Åkte in till stan där Amir gick till jobbet och jag mötte upp JennySpenny för lite shopping och en bit mat. Hennes syrra Jasse och hennes kompis var med oss en del också, najs najs. Gick runt och handlade lite, som vanligt gick det inte att gå in på New Yorker utan att köpa något. Vandrade runt hand i hand och letade efter ett ställe att käka på. Bestämde oss för toast med kalkon och fårost (eller va det getost?) och underbar chai latte till det på Coffehouse by George. Delade också på säsongens första lussekatt med Jennylee. Är egentligen emot att tjyvstarta med julen men den var så god och så var det ju inte en hel själv ;) haha. Tack för en mysdag vännen, älskar att umgås med dig! <3

Slänger in bilder på dagens inköp (förutom lite framtida vinster till Myshörnan som jag också införskaffade).


Vackra glitterstjärnor att sätta upp i fönstret till jul,
ansiktsscrub & ansiktsvatten.


Lite nya underkläder från New Yorker.
Shit alltså, har nästan bara underkläder därifrån nu!




Verkligen


Ja, det var det verkligen.

Och så kan man ju fundera hur helt random personer hittar hit hela tiden och kommenterar inlägg skrivna inte ens samma dag, lite spännnade är det ju.




Tävlar

Tänkte tipsa om en tävling som just nu pågår hos Towa, om ett vackert sidenlinne perfekt för natten. Jag är självklart med och tävlar, man ska aldrig sluta hoppas på en vinst ;)




Är Gud jultomten?

Idag blev jag ensam i ritrummet med den lilla flickan som två gånger tidigare har frågat mig om Jesus. Eftersom det inte var så många barn kvar på fritids så tänkte jag att jag skulle röja upp lite på ena bänken där inne medan hon satt där och ritade. Frågan kom snabbt: kan inte du berätta mer om Jesus nu? Denna lilla flicka vill verkligen höra hela historien så jag sa att visst kan jag göra det. Så jag tog med mig en låda pennor att vässa och frågade varifrån jag skulle börja berätta. Vi kom fram till att hur han föddes var bra att börja med så jag började med det och gick vidare och berättade om påsken när han var 12 år. Avbröts av frågan hur jag kunde veta så mycket om Jesus liv och förklarade med kyrkans barntimmar när jag var liten. Fortsatte med att han gav sig av och samlade ihop lärjungar för att berätta om Gud för alla och sedan var det dags för mig att gå hem. Då fick jag snällt lova den lilla flickan att jag ska berätta mer nästa vecka. Hihi, hon är allt bra söt och jag blir förvånad över att jag kommer ihåg så mycket. Hon kanske finns där av en anledning?

Annars, i största allmänhet en helt vanlig dag. Nu sitter jag hos pappa vid hans laptop, det går väl sådär lagom bra att skriva på den. Jag lyckas hela tiden komma åt musplattan eller va det heter så det inte syns nåt när jag skriver och mellanslaget känns som det är nedsänkt och jag missar det hela tiden, haha xD

Nej, nu ska jag måla naglarna tror jag. Vi hörs imorrn, puss <3




Lalala

Idag gillar jag inte rubriker. Som vanligt ungefär, men idag orkar jag verkligen inte komma på någon. Har varit en ganska vanlig dag både hos farmor och farfar samt på jobbet. Hade turen att mamma slutade ungefär samtidigt som mig så fick åka hem med henne och sparde en resa på busskortet. Wiie, man får vara glad för det lilla!

Har suttit på eftermiddagen och kvällen en stund och virkat en massa på sjalen så nu har jag gjort typ en tredjedel. Den kommer bli sjukt stor, myyysig. Hade som vanligt en himla massa tända ljus på rummet för att få upp värmen och myskänslan. Vidrigt kallt på mitt rum, skulle behöva en viss karl där som kan värma upp mig. Nu har vi dock fått fix på elementet så jag ska väl klara mig ändå. Haha typ.

Imorgon blir det nog inget bloggat. Åker tidigt på morgonen, jobbar, åker till pappa och duschar, cafét och sen bär det av till min Amir för en massa mys. Stan förmodligen på lördag, hörs nog på kvällen sen! Puss <3




Eeh, va sa du?

Fick en lite sjuk kommentar på ett av gårdagens inlägg - Tre minuters dokumentärfilm. Bra dag, eh ja visst du.





Dagens inköp

Här kommer då lite bilder på vad som handlades idag:


Detta hittade jag på RK; en mysig tröja, sju böcker (!), två skålar & en vas.


Köpte även en massa ljus, julkort, saker att dekorera julklappar med & mentos.


Och sötismamma köpte en chokladkalender åt lilla mig! <3

Tre minuters dokumentärfilm

Så himla lång tid tog det inte att få kameran uppkörd så dom kunde kolla runt ifall jag hade typ blåscancer eller nåt. Det värsta va nog typ bedövningen och sen att känna sig sjukt pissnödig medan kameran va inne, haha. Jag dog lite och det kändes sjukt att se på storbildstv typ hur man ser ut inuti. Okej det här spårar nog ur snart, lalala. Jag hade i alla fall varken cancer eller nåt annat farligt men nu kommer jag få medicin utskrivet som jag själv kan ta direkt när jag känner att jag håller på att få urinvägsinfektion. Så himla bra! Skönt att slippa åka till vårdcentralen hela tiden och slå läkarna i huvudet och förklara för dom att dom inte behöver ta blodprov också för att jag redan vet vad som är fel. Har liksom haft det här problemet sen jag var fyra så trooooooor nog att jag vet hur det känns eller?

Åkte runt till lite olika affärer med mamma innan sjukan så det blev en del handlat, bilder kommer om en stund för dom som är intresserade. Haha ;)




Okej, shit vilken puls

Fick höra idag av en granne att det vandrar runt en psykstörd med typ en 20 cm kniv på vägen förbi här där vi bor. Hörde det på lunchen och sen tänkte jag inte direkt så mycket mer på det. Sen ringde Lena precis innan jag skulle käka och frågade om jag kunde gå till henne och mocka och ta in hästarna (eftersom dom satt fast bakom en olycka på e4an elelr nåt) och det kunde jag väl. När jag hade käkat och mamma frågade om jag inte kunde ta med Hicko dit över så kom jag på vad jag hade hört tidigare idag om knivmannen och tackade väldigt gärna ja till att ta med mig hunden genom skogen. Shit alltså, har fortfarande världens puls. Knivmannen vill jag helst inte träffa.

Snö

Försov mig i morse, skulle åka med mamma till bruket i alla fall så det gjorde inte så mycket. Plockade med mig frukost till farmor och farfar typ. Satt där och käkade å höll på med det där armbandet jag skrev om igår. Sen började det snöa och när jag gick till jobbet i snöstormen typ så funderade jag på om jag gillar snö eller inte. Jag kom fram till att jag nog tycker om det mer än vad jag trodde på något sätt. Egentligen vill jag inte ha snö innan advent men idag kändes det mysigt med de stora vita flingorna som virvlade ner. Men jag känner mig också yr i huvudet och allmänt förvirrad och illamående så jag kanske inte tycker om snön på riktigt.

Imorgon har jag tagit ledigt från jobbet för jag ska till sjukan och göra en dokumentärfilm om mitt urinrör typ, spännande va? HAHA INTEEEEEEEE! Kul att få en kamera uppkörd där liksom, inte precis något man gör varje dag. Jag kommer dö.




En ny tävling

Nu har jag startat upp en ny tävling på Myshörnan. Titta in här och var med och tävla vetja!

Åh, just ja. Idag träffade jag Julia en liten stund på jobbet och det var kul men sen var det ju minst lika kul att jag träffade Alexandra där. Shit, jag blev sjukt förvånad när hon satt i en soffa och läste för två av förskolebarnen. Det visade sig att hon pluggar till lärare och är ute och kollar runt lite på skolan och fritids på bruket den här veckan. Var riktigt kul att träffa henne igen och få snacka en del :)


Alex & jag på studentskivan i maj




Berätta mer om Jesus

Det finns två män här i världen som är mer intressanta än andra, min pojkvän och Jesus. Fråga barnen på fritids. Blev ännu mer grillad idag om vem min pojkvän är, vart han bor, vart han kommer ifrån och varför vi inte flyttar ihop och gifter oss. Hjälp alltså, snacka om att man får jobba för att hålla masken!

Den lilla flickan som förra veckan undrade över vem Jesus var bad mig idag att berätta mer om honom. Jag blev förvånad över att hon kom ihåg vårt samtal men satte mig ner och frågade vad hon ville att jag skulle berätta. Det satt åtta andra barn vid bordet också och flickan tyckte att jag skulle börja med att berätta samma sak som jag hade berättat för henne, om korsfästelsen. Så jag började med att fråga om alla visste vem Jesus var och fick till svar: ja, han är död. Sedan var det dags för frukt och efter det slutade jag så den där fortsatta historien om Jesus får vi ta en annan dag.


I övrigt har det inte hänt så mycket idag. Jag har suttit hos farmor och farfar som vanligt (shiiiiiiit vad jag vill ha en lägenhet nuuuuuu!) och pluggat körkortsteori samt påbörjat ett knutarmband eller vad sjutton det heter. Blir mestadels vitt i alla fall med tunna gröna, rosa och blåa ränder. Tror det blir snyggt.

Nu ska jag skriva lite spännande saker på Myshörnan och sedan blir det en bit mat och genomgång av dagens danslista innan det bär av på sista träningen innan avslutningen. Tiden går fort, för fort.



Julkort

Jag tänker skicka julkort i år, bara för att det är så himla mysigt. Tänk att kura ihop sig i soffan med massor av olika kort med vackra julmotiv, glittriga pennor och adresser till människor man tycker om och en och annan som man inte har träffat på evigheter. Jag längtar efter julen (dock inte direkt efter snö och kyla) och hoppas att den inte blåser förbi lika snabbt i år som förra året. Jag älskar tomtar, änglar och glitter. Vad gillar du mest med julen?

Fattiglapp virkar en egen sjal

Haha, okej så fattig är jag väl inte så att jag inte skulle ha råd att köpa en sjal om jag hittade en jag vill ha. Men när jag satt hos farmor och bläddrade i en Allers-tidning (skratta hur mycket du vill, man hittar faktiskt en hel del intressant där i) tidigare i veckan och såg den här sjalen så kände jag att jag verkligen ville göra den. Så jag skrev av "receptet" på den och nu sitter jag alltså och virkar en sjal. Egentligen ska den vara i mohair men jag hade inget sådant hemma och kunde inte vänta tills på onsdag när jag ska in till stan så jag tog ett vanligt vitt med en glittertråd i, ser ut lite som nysnö faktiskt. Jag gillar det!


Det var  lite krångligt i början eftersom det säkert var två år sedan jag virkade. Nu har jag i alla fall kommit på hur man ska göra och detta är början till min trekantiga sjal. Den kommer att bli cirka 65 cm lång och 190 cm bred med fransar. Åh, längtar tills den är klar!




Sjukligt trött

Usch, just nu kan jag inte ens tänka. Så trött är jag. Shit. Ska försöka skriva lite nu innan maten i alla fall, sedan vette sjutton om jag inte går och lägger mig faktiskt.

Igår var jag i alla fall hos farmor och farfar innan jobbet. Ringde lite samtal och satt och läste en himla massa körkortsteori. Ska lära mig hela boken utantill, haha! Jobbet flöt på ganska bra och efter det for jag hem till pappa i väntan på att ta niobussen till min älskling. Passade på att fira farsdag i efterskott också, han fick en söt liten citatbok som han blev jätteglad över. Så ringde Julia när jag satt och tråkade och väntade på att mamma skulle komma med mina kläder och sånt, hon frågade om inte jag hade lust att komma ner och ta en fika med henne på cafét. Det hade jag verkligen så det bar av dit en timme innan bussen.

Hos Amir sen så tog vi det mest lugnt, kollade på film, brottades lite och konstaterade att imorgon är det exakt ett år sedan vi träffades för första gången. Tiden har verkligen gått fort! :) <3 Vi somnade väl vid femtiden och sov till halv 12, nästan när det var dags att gå till buss och tåg.

Jag åkte till farmor och farfar för att vänta på att pappa skulle komma hem så att jag kunde hämta mina saker och köra hem med Per. Han sa nu att varje gång när Per ska hämta mig eller vi ska någon stans så är det jag som kör - skitbra, äntligen blir det köra av! Inte köra av som i köra av vägen då alltså, men aja ni fattar. Jag är trött, det där kanske inte ens var kul.

Känns verkligen surt att vara så här trött för skulle egentligen ha gått på 20-årsfest ikväll och träffat Matilda som jag inte har träffat på hur länge som helst. Gaaah, blir så himla sur. Hoppas vi kan träffas nästa helg istället och hitta på något.

Nu orkar jag verkligen inte skriva något mer, vi hörs imorgon när jag förhoppningsvis är piggare. Puss!




Usch för nålar

Idag har jag varit ner på vårdcentralen och tagit blodprov inför onsdag när jag ska till Akkis och göra lite roligheter (hör min rikliga ironi!). Tänk att man ska behöva betala för att bli stucken i armen och bli bestulen på blod, jag svimmar nästan. Har extremt svårt för det där med att ta blodprov. Aja, nu är det i alla fall gjort och förhoppningsvis dröjer det ett bra tag innan nästa gång.

Efter det följde jag med mamma till Östhammar och bilbesiktning följt av lite shopping på Life. Köpte några paket med sesamkakor samt två olika förpackningar med Chai te. Har precis fixat iordning ett stort glas med den härliga drycken, den smakar underbart, tycker nog nästan att den smakar bättre än Chai latten på Coffeehouse by George, om man får säga så ;)

Sedan har jag ju jobbat som vanligt och efter det var jag hem till farmor och farfar en sväng innan jag tog bussen hem. Strax ska jag kolla på Medium och äta tårta som vi köpte för att fira att bilen gick igenom besikningen (haha, inte enbart då, den var väldigt billig). Men det är tio minuter kvar så ska lägga in lite bilder i datorn och påbörja ett inlägg till Myshörnan.

Just ja, imorgon äker jag till Amir på kvällen så vet inte om jag hinner skriva något då. Kommer åka skolbussen tidigt på morgonen och efter jobbet bär det nog av till farmor och farfar eftersom jag inte hinner hem innan mamma åker till bruket för att hämta Per. Farfar har sånt där modem så det tar ett år (allvarligt!) innan man får upp startsidan på Internet, haha. Puss på er!




Vem är Jesus?

Är det bara jag som trodde att alla har hört talas om Jesus? Igår när jag satt med en flicka vid ett bord på fritids och ritade så frågade hon mig när Jesus föddes. Tursamt nog så kan jag ju min Bibel (en del av den i alla fall) så jag svarade att han föddes för lite mer än 2000 år sedan. Flickan tittade på mig och sa att då måste han vara väldigt gammal nu. Tankarna började fara runt lite i mitt huvud och jag tänkte att alla borde väl ändå veta att det inte vandrar runt en 2000 år gammal gubbe på jorden så jag sa att han inte blev så gammal, bara ungefär 30 år.

Flickan frågade då hur han dog och jag började fundera på hur man snällast berättar om en korsfästelse för en sexårig tjej. Det känns ju lite brutalt liksom men hon ville veta så jag berättade att han hade blivit uppspikad i händerna och fötterna på ett kors. Den lilla flickan frågade varför dom gjorde så med honom och jag kände att här skulle jag kunna få sitta i flera timmar och berätta om Jesus (och jag slutar om tio minuter) så jag svarade helt enkelt med den korta varianten; att människorna tyckte han var dum och ljög när han sa att han var Guds son. Hon tittade då på mig och frågade: hur kan du veta så mycket om Jesus?

Det diskuteras, pratas och förklaras en hel del på fritids. Det barnen tycker är roligast att diskutera är mitt kärleksliv, haha gulligt värre.

Det började med att dom frågade hur gammal jag var och jag svarade 19. En pojke sa "då fyller du 20 snart" och en flicka fyllde i med ""då måste du hitta någon att bli kär i". Jag svarade då att det har jag redan gjort. Idag kom två flickor fnittrande fram och frågade "Vad heter din pojkvän nu igen?" jag svarade Amir och fick då frågan "När ska ni gifta er?" Jag blev lite chockad över frågan och svarade "eh, jag vet inte riktigt", flickorna börjar gå därifrån och den ena säger "dom kanske måste hitta en lägenhet att bo i först". Ibland är det svårt att hålla sig för skratt :)




Måndag

Har precis suttit och kollat på 2 ½ män och nu satte jag mig här och tänkte blogga lite, då känner jag - shit vad trött jag är! Det har ju hänt en del idag och jag lyckades faktiskt vara riktigt produktiv hos farmor och farfar också. Tänkte sammanfatta dagen lite kort i punktform (haha, vad skola det lät).

*Vaknade halv åtta, eldade, släppte ut hästarna och matade alla djuren
*Klädde på mig, fixade mig, packade väskan och åkte till bruket med Lena
*Gick till farmor och farfar, käkade frukost, ringde en del samtal och läste lite
*Tackade ja till att ha kursen för fortsättningsnybörjarna i vår
*Jobbade på fritids, as usual
*Åkte hem, lagade grinden i hagen som Korre sprang sönder igår kväll
*Diskade, gick med hunden, mockade, matade smådjuren, matade mig själv

Sen blev det som sagt TV:n och nu ska jag sitta här en liten stund till sen blir det till att elda, diska lite mer, mata och ta in hästarna och efter det blir det sängen och förhoppningsvis ett mysigt telefonsamtal med älsklingen. Hörs imorgon!




Så sent redan?

Det blir helt fel i huvudet när det är mörkt ute. Mörkret lägger sig och man tror att klockan är mycket men kommer sedan på att den inte är det. Timmarna kan då bara rinna bort och klockan blir extremt mycket utan att man märker någonting alls.

Jaja, idag har jag ju fått lite gjort ändå. Varit ute och ridit en sväng (till och med galopperat lite ju, heja Emma!), diskat en massa, damsugit och städat kylskåpet. Haha jag kastade massor av saker som såg konstiga ut och luktade mystiskt, hoppas inte mamma hoppar på mig sen när hon kommer hem.

Tänkte elda nyss men tydligen så var det väldigt varmt i både tankarna och pannan fortfarande så nu vet jag inte hur jag ska göra, om jag ska vänta någon timme till och hoppas på att det går elda då eller om jag ska tro på att det går göra det imorgon utan att huset hinner bli helt utkylt. Mystiska panna.

Nu ska jag i alla fall gå ut i blåsten och mata alla djuren samt flytta hem hästana och sedan tänker jag hoppa i duschen och ha en liten spakväll igen. Jag älskar att mysa! Och apropå att mysa så har jag och min älskade Amir varit tillsammans i 9 månader idag :) <3




Emma kan galoppera

Det var ju ett bra tag sedan vi var ut och red sist, sen har ju hästarna börjat få lite mer kraftfoder nu så Emma hade en massa energi som bubblade som bara den under den mysiga vinterpälsen. Vi red en av de kortare vägarna idag och på den finns det inte så stora möjligheter att trava annat än små korta bitar lite här och där. När vi då sedan kom tillbaka till stigen med bra springmöjligheter som leder hem tänkte Emma att hon skulle göra av med den energin. Du kan ju kanske ana hur förvånad jag blev när hästen som hade gått och sett allmänt slö ut under hela ridturen plötsligt satte igång och galopperade som en toka! Shit alltså, jag höll på att flyga baklänges när hon for iväg och sedan fnissade jag hysteriskt av chocken.

:)




Ensamstående eller något

Eller alltså, det är jag ju inte. Händerna bara skrev lite som de ville och så bildades just de orden och blev till en rubrik. Men det känns lite så just nu. Mamma och Per åkte iväg för en timme sedan, mamma ska upp till sin skola i Dalarna och Per åker till sin i Stockholm. Dennis är hos pappa (just ja farsdag idag, får messa till honom) till på fredag och Amir jobbar och sliter. Hunden fick åka till morfar eftersom min moped fortfarande inte har blivit fixad och jag därför blir tvungen att ta bussen till jobbet imorgon och därmed blir borta hemifrån under cirka 10 timmar. Så, jag är lämnad hemma endast tillsammans med de andra sju djuren och en kopp kaffe tills tisdag kväll. Vad roligt det lät, hmm.

Nu ska jag i alla fall ut och rida med Lena och sedan tänkte jag storstäda i köket med allt vad det innebär. Ska diska, röja på bordet och bänken, rensa i kylskåpet, göra rent spisen och sånt där. Funderar på att stryka all tvätt som ligger i en enda stor hög på soffan också. Nej, nu måste jag byta om till stallkläder och röra på mig. Vi hörs! <3




Utpressning

Men shit! Vi kom nyss på att man kanske ska äta mat idag också (haha) och mamma föreslog köpepizza för ovanlighetens skull. Hemskt sällan som vi köper hem det och det va länge sen jag och Amir åt det också så nu när mamma sa pizza blev jag faktiskt sjukt sugen på det. Då hånler Per och säger att han inte tänker köra till bruket, mamma säger: men jag kan åka med som sällskap då? Per hånler igen och säger: Sanna kör, annars blir det ingen pizza. Snacka om utpressning alltså, jag vill ha pizza så nu kör vi!

(Förövrigt så är Per bäst på att få mig ut på vägarna igen, även när det har blivit dödligt långa pauser i körningen. Tack.)




Vadå, är klockan åtta redan?

Allvarligt, vart sjutton tog den här dagen vägen? Jag har inte fått något vettigt gjort förutom att diska undan nästan all disk som tornade upp sig i köket. Har haft dataproblem, Internet har inte fungerat men nu verkar det gå bra igen. Alltså kan jag ju inte ha slösat bort så mycket av tiden vid datorn eller? Hmm nja, tydligen kan man göra en del saker på datorn även utan Internet. Tog en trevlig stund för fika och kortspelande med mamma och Per också, vi lyckades komma på hur man spelar Kings in the corners. Var riktigt länge sen vi spelade det sist så det var nice att vi kom på det nu.

Förmodligen är det väl ingenting på TV ikväll så jag tänkte kolla på någon av alla de filmer som jag har laddat ner. Har väl en sådär 15-20 stycken nu som jag inte har sett än. Imorgon när jag är ensam hemma ska jag ha min efterlängtade spakväll. Det ska bli så himla underbart att bara mysa och rå om mig själv igen. Jag behöver ha en sån kväll minst en gång i månaden, gärna fler känner jag nu sedan jag har börjat jobba på fritids. Jag älskar mitt jobb, men visst blir man helt slut i kroppen och öronen av att bära barn hit och dit samt att lyssna på vissas evinnerliga skrikande. Jag skulle inte bli speciellt förvånad om jag fick tinnitus eller nåt.




Jag är trött på rubriker

Lägenheten var snygg, skulle absolut kunna bo där! Nyrenoverat badrum som var ganska stort, helt okej kök, klädkammare och ett stort rum med fönster och balkongdörr längs hela ena väggen. Balkong och utsikt över dagis. 46 kvm ljus och luftig lägenhet. Ojoj här skulle jag verkligen kunna bo. Bara den lilla detaljen att hyran går på nästan 3400 i månaden så jag har ju inte råd. Någon som vill flytta ihop med mig? ;)

Åkte till min älskade pojkvän igår och mös. Vi hade riktigt kul när vi hjälptes åt med två av hans skolarbeten, kollade på film och sånt där. Sen somnade vi såklart inte förrän vid fem på morgonen och vi var tvugna att gå upp vid åtta eftersom Amir skulle iväg på tre körlektioner innan jobbet. Stackaren, jag hade ju liksom bara tre timmars jobb att ta mig igenom.




Yeah

Så måste jag ju bara säga att jag tycker det är så himla BÄST att Obama blir USA's nästa president! :D




Mitt i veckan

Det är drygt att gå upp halv sju för att åka med skolbussen till bruket och sitta hos farmor och farfar tills jag börjar jobba vid ett. Riktigt drygt. Inte just att sitta hos farmor och farfar, det tycker jag om att göra, men jag skulle så himla gärna vilja använda min tid till att göra nytta här hemma. Satt som vanligt och läste hos farmor och farfar, läste ut boken Våga flyga av Lisa Jewell som jag började på i helgen. Den var verkligen bra, skönt att läsa en vanlig bok med handling igen. Den sista tiden har jag bara läst en himla massa böcker med fakta och liknande.

Ringde fyra gånger också och försökte få tag på killen som ska försöka fixa mopeden men han svarade inte, nekade samtalet en av gångerna. Blir så himla irriterad! Jag behöver verkligen få tillbaka den nu, snarast, kvickt.  Kan inte han fixa den så kan han väl bara säga det då så jag kan lämna in den någon annan stans.

Idag fick jag i alla fall tag på en kunnig person på Östhammarshem som kunde ge mig lite information angående lediga lägenheter på bruket. Den som de sa i fredags inte var uppsagd visade sig att den visst hade blivit det - redan i september! Herregud vilken koll dom har ibland alltså. Möjligen att en annan lägenhet kommer att bli ledig där snart (i det huset jag vill bo alltså), så ställde mig i kö där nu i alla fall. Men imorgon ska jag åka och kolla på en annan lägenhet, en som är nästan två gånger så stor och nästan dubbelt så dyr. Som det är just nu har jag inte råd med den, då måste jag få tag på något extrajobb. Men det är kul att kolla ändå.




Men aaah!

Seg och dryg dag har jag haft idag. Uscha. Fick kliva upp vid halv sju imorse för att åka (hör och häpna) skolbussen till bruket, eftersom moppen är på verkstad (och inte hade gubben kollat på den som han skulle ha gjort i lördags). Gick till farmor och farfar och satt och läste där fram tills jag började jobba vid tio i ett. Visst, jag har inget emot att läsa en bra bok men det känns så himla onödigt när man har massor av saker att göra här hemma.

Efter jobbet gick jag och införskaffade ett nytt ungdomskort (haha, intressant va?) och sedan köpte jag en står glasskål till mitt framtida hem samt tre böcker som jag tänker ge bort i present. Shit, det låter som jag har hur mycket pengar som helst (allra helst med tanke på att jag handlade en hel del igår också) men det är en butik på bruket som ska stänga och har utförsäljning - allt i butiken för halva priset.

Hann i princip bara hem för att kasta i mig lite ätbart, byta kläder och ta med mig dansskorna till träningen. Lärde oss en nykoreograferad dans idag av MaLena, nice var den och bra musik gjorde den ju inte direkt sämre. Fick frågan också om jag har lust att ta nybörjarkursen och kanske också vår kurs i vår, ska fundera till på måndag. Jag älskar att lära ut dans men vet ju inte alls hur mitt liv kommer att se ut i vår. Har jag fått ett annat jobb? Pluggar jag och jobbar kvar på fritids? Vart bor jag? Det skulle vara riktigt kul i alla fall att ta det, att få lära ut igen. Så blir det ju lite extra pengar då också och det vore ju inte fy skam. Men det går ju åt en hel del tid också till att planera en eller två kurser... Jag får se hur jag gör.

Ringde Östhammarshem för att höra om lediga lägenheter också och de skulle ringa upp under dagen men tro sjutton att dom gjorde det heller! Blir så irriterad när dom inte hör av sig om dom säger att dom ska det. Ska ringa imorgon igen. Fick höra nu också att i den lägenheten jag frågade dom om i fredags som skulle bli ledig, inte var uppsagd än och ingen stod i kö på, tydligen hade någon nu flyttat in i den. Det låter liiiiite konstigt tycker då jag. Men tydligen skulle en annan bli ledig snart så får väl hoppas på att den är typ lika billig. Har inte råd med mycket mer.

Nej nu är jag trött och ska hoppa i sängen. Puss!




En dag på stan

Jag var ju som sagt in till stan med min sötnos Jennylee idag, riktigt trevligt var det att umgås och handla upp lite pengar. Haha ;) Jag utlovade ju lite bilder från dagen när jag kommit hem hit till mamma så här kommer de:


Jennylee, underbara vän!


Var in och fikade på en stor macka och en underbar chai latte
på Coffeehouse by George


Dagens shopping: vit långärmad tröja (H&M),
grå stickade benvärmare (Gina Tricot),
rött och brunt hårband (Kicks),
hjärthalsband (Guldfynd)
och en serumspray till håret (Åhléns).


Dagens klädsel: Rosa stickad tröja, stuprörsjeans,
grå benvärmare (kom på efter stan), svarta klackskor,
svart jacka och min underbara Diorväska.
Puss på mitt hår som höll sig platt hela dagen, ända sen kvällen innan!





Så var helgen slut

Och just nu känns det knappt som att det har varit helg. Jag har i alla fall inte hunnit vila upp mig som jag hade planerat att jag skulle göra.

Igår kom världens läskigaste elektriker hem till oss när bara jag och brorsan var hemma. Och brorsan satt självklart vid datorn så det blev ju jag som fick ta hand om det. Han hörde ingenting så när jag talade om att det smäller i en lampa i köket när man kör igång mikron så sa han bara: Jag hör ingenting och jag hör bra. (Gubben var över 80 och jag lovar att han hörde kasst!) Sedan började han peta i uttaget med en skruvmejsel och jag tänkte att snart smäller det till och gubben brinner upp och dör, och vad gör jag då? :O Ja just ja, han trodde jag hette Magdalena också.

Sedan blev det duschen och en tripp till mormor för den årliga pumpasoppan och pumpapajen till efterrätt. Supergott var det och proppmätt blev jag. Blev ju inte direkt mindre mätt när jag sedan åkte till pappa och det visade sig att dom var hos Ingelas mamma, Märta, och vi fick fika där med. Haha. Usch, ville bara spy sedan!

När klockan blev nio åkte jag til min älskling och hade det trevligt. Kollade på film, snackade, lyssnade på musik och sånt där. Älskar honom av hela mitt hjärta, ojojoj! Sedan skulle ju han jobba vid halv ett idag så vi fick släpa oss upp för att gå till tåget. Eller rättare sagt: jag fick släpa upp honom tio minuter innan vi skulle gå och då hade jag varit uppe i en timme, vaken i tre. Förstod inte att jag vaknade pigg så tidigt med tanke på hur sent vi somnade. Nu sitter jag i och för sig och nästan sover så tröttheten kom i efterhand :P

Vi tog i alla fall tåget in till stan där han fick kuta iväg till jobbet eftersom vi kom in lite sent, jag gick och mötte upp Jennylee för en tur på stan. Vi hade riktigt trevligt, gick runt och kollade i affärer, handlade en del välbehövliga saker, snackade och tog en fika på Coffeehouse by George. Tog en macka (stor som ett hus typ) med parmaskinka och en underbar chai latte till det. Blev proppmätt så det blir middag lite senare ikväll. Tack för en trevlig dag vännen! <3

Nu sitter jag hos pappa och väntar på att mamma ska komma och hämta mig. Usch, moppen funkar ju inte längre och är nu på verkstad så jag kan inte längre ta mig dit jag vill. Hemskt jobbigt är det och jag har absolut ingen aning om hur jag ska ta mig till jobbet imorgon. Jaja, det löser sig på ett eller annat sätt. Kommer lite bilder från dagens shopping när jag kommit hem till mamma. Puss!




Lördag

Städa städa varje lördag...fast det gör jag ju i och för sig nästan varje dag. Lalala. Jag har så mycket jag vill göra men vet inte vart jag ska börja så då blir jag flummig och rastlös istället. Ska städa och duscha i alla fall innan vi åker till mormor och käkar pumpasoppa och pumpapaj. Sen bär det äntligen av till min älskade igen! Nej, nu orkar jag inte sitta här och skriva mer, blir nån rad innan vi åker om jag hinner. Annars hörs vi imorgon. Puss!

(och ja, rubriker är fortfarande tråkigt)




RSS 2.0