Fullt upp

Förlåt förlåt, jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att jag inte har skrivit på flera dagar. För att gottgöra dig ska jag försöka att kortfattat summera veckan hittills.

Det blev ingen tripp till havet med mamma i måndags, alltså behövde jag inte bekymra mig över att se ut som en kräfta när jag på kvällen åkte till min älskade Amir. (Jag skulle egentligen ha åkt dit med sexbussen men det fick bli den vid tjugo i åtta istället eftersom han hade fått tid för körlektion i stan efter jobbet. Det går framåt för honom med körkortet, tror faktiskt att han kommer klara det innan mig.) Vi kollade som vanligt på lite fotboll och sen blev det en rejäl brottningsmatch, som jag nästan vann. Haha. Klockan fyra var vi trötta och tänkte sova men då blev Amir hungrig så vi körde "sten, sax, påse" om vem som skulle diska så att vi kunde steka ägg. Självklart förlorade jag i sista stund och sedan stod vi där, klockan fem på morgonen, och åt mackor med stekt ägg på. Sen sov vi gott till klockan elva.

Det var tänkt att min tremänning Jennifer skulle komma in till Uppsala och att jag skulle möta upp henne där, men det ändrades så hon åkte till farmor & farfar och väntade på mig där istället. Jag åkte in till Uppsala ändå eftersom jag fortfarande var i behov av en ny bikini. Jag har hittills vägrat köpa en trekantsbikini med knytband i nacken och ryggen men tvingades göra det nu i alla fall eftersom det verkar vara det enda som finns i alla affärer. Suck säger jag.

Sen bar det av hemåt, jag mötte upp Jennifer och vi knallade runt lite ett tag. Gick till Simbadet och snackade ett tag och sen tog vi moppen hem till mig - tack och lov har den startat på direkten verenda gång sen i måndags. Ehm, ja den är bra den.

Jennifer & jag

Väl hemma hos mig blev det grillad kyckling och potatisklyftor och efter det åkte vi iväg till sjön för ett kvällsdopp. Kom två gubbar och kollade på. Fast inte på oss, utan på en brygga som hade flytit dit från någonstans. Efter doppet for vi hem och bytte kläder och vandrade iväg och hämtade hästar för att rida. Jennifer tog Emma och jag tog Sulan. Det gick bra, fast Jennifer skrek att hon höll på att flyga av när Emma snubblade på en sten eller något. Sen somnade vi typ direkt när vi hade kommit hem.

Igår när vi vaknade åt vi lite å sen va det dusch, smink & fixnings-time för att sedan åka till Österby där Jennifer skulle träffa Micke. Sen drog vi till Simbadet och käkade glass med Erk. Jennifers mamma kom och hämtade henne och jag blev ensam kvar. Haha skoja. Jag åkte hem till mormor och fikade med mina kusiner Linda & Robin. Trevligt.

Idag for då jag och mamma äntligen iväg till havet. Åh, vad jag älskar Fågelsundet! Solen sken och det var helt vindstilla när vi kom dit så vi skyndade oss att blåsa upp våra luftmadrasser, kastade oss i vattnet och paddlade ut en bit för att sola. Helt underbart skönt! Efter en och en halv timme paddlade vi upp på klipporna och åt matsäck. Sedan lade vi oss för att läsa och lösa korsord. Jag fick runt 20 bromsbett idag - inte så mysigt.

Steker i solen

Vinden tilltog allt eftersom och de små orosmolnen byggde upp sig och blev allt större. Till sist var de över oss och vi tog vårt pick och pack och knallade genom skogen, till bilen och åkte hem. I spöregn och världens åska. Fem minuter efter att vi hade kommit hem kom Linda & Robin hem till oss. Meningen var att båda skulle sova här, men Linda ångrade sig och åkte hem. Då hamnade jag här istället, vilket ju var bra på ett sätt eftersom jag nu äntligen kunde uppdatera bloggen för dig som har hungrat efter att läsa om mitt liv. Så varsågod, hoppas det smakade! :)

Fågelsundet




Feng Shui

Hejsan!

Fortfarande underbart väder, dock låg temperaturen bara på 28 grader idag. Jag säger som jag sa till mamma: skratta om du vill, men när jag satt ute och käkade lunch så frös jag faktiskt lite. Hon skrattade och jag antar att du gör det också. Tro det eller ej men jag hade faktiskt gåshud en stund.

Jag bestämde mig i alla fall för att ta en ny bok (läste ut Enligt Maria Magdalena av Marianne Fredriksson igår kväll) och lägga mig i solen för att läsa. Boken jag läser nu var det faktiskt två år sedan jag började på, så idag har jag bara skummat igenom det jag redan hade läst, d.v.s. nästan hela boken. Det låter inte som att det borde ha tagit så lång tid, men om jag säger att jag hade läst någon stans runt 600-700 sidor så kanske du förstår. Boken jag nu läser är Harry Potter och Fenixorden av J.K. Rowling. Anledningen till att jag inte har läst klart den trots att jag började på den för två år sedan är att jag har läst så mycket andra böcker under tiden på gymnasiet och jag ville liksom kunna läsa den i ett sträck, utan att behöva blanda den med andra böcker.

Efter en stunds stekande så var det dags för kaffe och bulle i hammocken tillsammans med mamma och Per. Mamma satt och visade en enkel skiss över rummen i vårt hus och en annan skiss där huset var indelat i 9 lika stora rutor. Det skulle tydligen visa på hur ens liv är på områden som tillexempel kärlek eller ens livsväg och karriär. Jag tyckte det lät intressant och frågade vad hon hade fått det där ifrån och fick svaret att det var ifrån en av hennes böcker: Feng Shui för själen av Agneta Nyholm Winqvist.

Så nu har jag för tillfället bytt bok. Jag tänkte att jag bara skulle läsa om just det som mamma hade hållit på med: De åtta trigrammen - baguan och göra en sådan skiss över mitt rum. Men när jag hade bläddrat lite i boken kände jag att jag vill läsa hela!

Jag har hunnit läsa fram till sidan 32 idag och oj, vad jag har tänkt och funderat över mitt liv samt människorna och platserna runt omkring mig. Jag har kommit fram till en hel del saker som jag verkligen behöver för att må bra och det är faktiskt nästan bara saker som inte kostar något alls. Saker som redan finns tillgång till i min vardag men som jag inte brukar tänka på eller lägga märke till eller använda mig av. Det är underbart att komma till insikt.

En annan sak som jag kom på (som jag faktiskt skrev lite om i mitt senaste inlägg) är att jag vill gå och lägga mig tidigare på kvällarna för att komma upp i en bättre tid på morgonen istället för att sova bort hela dagen. Och det är precis vad jag ska göra nu. Imorgon åker nämligen jag och mamma iväg till havet och tillbringar halva dagen på klipporna och den andra halvan på varsin luftmadrass i vattnet. Ska komma ihåg att smörja in mig ordentligt bara, så att jag inte tvingas åka till Amir i skepnad av en kräfta sen på kvällen ;)




Trött

Tjohopp och hej igen! Det blev varken ridtur eller kvällsdopp ikväll för mig. Sandra var vid båten och kunde inte komma till mig förrän tidigast klockan 22 och det är ju mörkt runt halv elva så det kändes inte som att det var någon idé då tyckte jag. När vi hade bestämt oss för att skippa ridturen och ta den en annan dag var klockan redan efter nio och jag var inte så sugen på att bada längre. Hade brorsan hakat så hade jag kanske åkt, men han hade ingen lust eftersom han hade bränt vid efter sin heldag vid havet.

Istället tog jag en promenad ner till Emma och Sulan för att kolla hur dom mådde och se till så att dom hade vatten. Bjöd dom på lite godis, klappade på Sulan och kramades med Emma. Jag är lite hästvakt nu i helgen eftersom Lena och Bosse har åkt iväg för att fira 20årig bröllopsdag. Stort grattis till dom! =)

När jag var på väg hem kände jag att jag ville gå längre, så jag stegade vidare in på grusvägen efter vår hage. Gick ner till ängen och vände, andades, tänkte och njöt av den ljumma sommarnatten. Hemkommen kände jag för att ta en dusch men den visade sig vara upptagen och den där jag-vill-ta-en-dusch-känslan försvann lika snabbt som den hade kommit. Istället satte jag mig på bron och hade tråkigt en stund. Gick in och kollade en stund på någon film (som redan hade hållit på en timme eller något sådant) medan jag smaskade på några bitar vitlöksbaguette och drack te tillsammans med mamma och Per.

Sedan hamnade jag här.

Oj vad trött jag är. Jag hade egentligen tänkt gå och lägga mig innan klockan tolv. Jag tänkte redan för någon vecka sedan (eller två, tre kanske) att jag skulle börja komma i säng tidigare på kvällarna för att orka gå upp på morgonen istället. Men att tänka och göra är två helt skilda saker. Tänkt det, det har jag gjort nästan varje kväll. Det antal gånger som jag faktiskt har gjort det är ungefär lika med noll. Hemskt men sant. Jag måste bli bättre på att göra de saker som jag säger att jag ska göra. Eller "måste" förresten, jag måste ingenting. Men jag vill.

Nej, nu ska jag byta om till något bekvämare. Även om det bara är ett uttryck, de kläder jag har på mig för tillfället är väldigt bekväma - omlottkjol och linne. Men jag tror jag blir förstådd när jag säger det; byta om till något bevämare och krypa ner i min efterlängtade säng för att sova en skön natts sömn. Ensam.

Ensam ja, jag saknar min älskling otroligt mycket. Har inte träffat honom sedan i tisdags morse. Saknad, saknad varje stund vi inte är tillsammans. Jag visste inte vad kärlek var förrän jag träffade dig <3

Nu ska jag sova. Godnatt.




Värme

Äntligen! Det är så underbart härligt med temperaturer över 25 grader. Jag fullkomligen älskar det.

Gårdagen spenderade jag på näst-bästa tänkbara sätt i bikini liggandes på en solsäng hemma i trädgården med boken Enligt Maria Magdalena av Marianne Fredriksson. (Det bästa tänkbara sättet är att ligga på klipporna vid havet. Eller varför inte på en luftmadrass i vattnet?) Eftersom jag hade varit så duktig och kommit ihåg att smörja in mig med solkräm innan jag gick ut så klarade jag mig från att bli röd som en kräfta, vilket jag annars brukar ha en viss förmåga att bli. Resultatet av dagen i solen blev istället att jag på kvällen ser en underbar kant efter bikinin ;)

Värmen är underbar och jag älskar den, men den är mindre trevlig när man måste jobba. Som idag. Usch för idag. Klev upp halv åtta imorse för att kolla om jag hade fått in min lön och upptäcker att jag inte har fått det. Det känns väldigt roligt att åka och jobba när man inte ännu har fått lönen från föregående månads arbete. När jag precis ska köra ut genom grindöppningen stannar såklart moppen. Som tur var så fick jag i alla fall igång den igen.

Väl framme på jobbet tänker jag att jag ska prata med chefen och fråga hur det kommer sig att jag inte har fått någon lön när de andra har fått det. Gissa vad? Hon är inte där. Hon var inte där på hela tiden som jag var det heller, sex timmar. Varmt är det där också, svettas som en gris gör man. Mmhmm va fräsch man känner sig när man ska in på affären sen!

Jaja, när jag kom hem ringde jag i alla fall till chefen och fick förklaringen att hon inte hade fått mina kontouppgifter. Dom gav jag till hennes närmste man (eller vad man nu kallar det, hon är förresten en kvinna) första dagen jag jobbade, hon skulle ge dom till henne direkt. Nu har jag 24 kronor på mitt konto och 6,50 i plånboken som jag ska klara mig på till måndag. Tidigast då blir det alltså en ny bikini. Fram tills dess får jag klara mig med min gamla, med nästintill genomskinliga trosor och säckig bh. Nice!

Nu ska jag inte sitta här inne och häcka längre. Ska upp på mitt rum, byta om snabbt som blixten, ut, lägga mig i solsängen tills Sandra kommer och vi ska rida. Efter det blir det till att ta moppen och åka iväg för ett kvällsdopp i sjön.




Till stan

Ja, jag vet att jag är seg ibland men nu tänkte jag berätta lite om i onsdags när jag var in till stan med min kära fru JennySpenny och handlade.

Min morgon innan jag äntligen kom iväg kan man säga var minst sagt stressig. Hovslagaren kom klockan nio, mamma skulle till jobbet så det var bestämt att jag skulle ta hovslagaren och jag vaknade kvart i nio, yeah. Jaja, kastade på mig kläder och i mig en knäckemacka (eftersom det bara fanns äckligt ljust bröd) och kutade ut i stallet. Hovslagaren kom igång en kvart senare än planerat p.g.a. att Korint har fått en stor spricka i ena framhoven och vi diskuterade hur vi skulle göra. Att sko eller inte sko, det är frågan. Svaret blev att sko, vilket betydde att det tog ännu längre tid än i vanliga fall (våra hästar går barfota).

När hon äntligen var klar visade det sig att jag hade en halvtimme kvar tills dess att jag skulle åka iväg till bussen - panik! Kastade mig in i duschen, håret fick jag platta lite för å få det någorlunda okej. Kasta ner plånbok å sånt i väskan, skynda att hitta några kläder som passade ihop. Äta, äh får köpa nåt i stan. Åka i ilfart och precis hinna med bussen, vilken jag sminkar mig ombord på. Men yes, jag hann ju - eller hur? ;)

Sedan byta till tåget och äntligen träffa Jenny, hennes syrra Jasse var med också. In på Pressbyrån och köpa knäckemacka (ja, igen) och en drickyoghurt och sedan vidare mot shoppingen.

Första butiken att besöka var New Yorker, en absolut favoritbutik. Massor med rea vilket är helt underbart! Hittade där en supersöt rosa/vitrutig BH med rosett och spets som jag direkt blev förälskad i och eftersom den satt perfekt så köpte jag den. Jag har tidigare nu i sommar haft storstädning i min garderob vilket innebar att jag kastade ut alla kläder och bara plockade in det som jag absolut vill ha kvar. Nu tycker jag att jag kan få köpa en del nytt för att fräscha upp den lite. Hittade ett rött linne med snyggt tryck i silver och svart på som satt nice som jag köpte, också det på New Yorker. När jag också hittade ett par underbart sköna svart/vitrutiga ballerinaskor (som jag har letat efter sedan i våras!) var min lycka gjord.

Efter ett tag blev vi hungriga och promenerade till vårt nya matställe; Hemköp, för att inhandla något att stoppa i magarna. Jenny köpte någon soya-yoghurt och banan medan jag klämde i mig en skitstor baguette med tonfiskröra och drack citron-iste. Usch, jag är hungrig jämt.

Jag ville köpa en ny mascara eftersom min nuvarande har börjat bete sig konstigt. Vi gick till Åhléns och letade men jag hittade ingen med sådan borste som jag vill ha så vi tog oss vidare till Kicks för att leta. Tyvärr hittade jag ingen där heller så det blir till att beställa en likadan som jag har nu ifrån Yves Rocher. Men som den shopaholic jag nu är så hittade jag såklart lite andra saker. Det sägs ju att när man plattar håret ska man använda sig av någon form av värmeskydd, vilket jag inte har varit den bästa på att göra. Det har börjat ta ut sin rätt nu och när jag då hittade en värmeskyddsspray blev den ett solklart inköp. På väg till kassan stannade vi till vid lite hårspännen, örhängen och sådana saker och då stannar mina ögon på ett otroligt sött litet guldhårspänne med lite strasstenar på. Åh, tänker jag, den kan jag ha och sätta upp luggen med på ena sidan! Det va halva priset på den också, så vad gjorde det? =)

Linne

Bh, skor, spray & hårspänne





Lördagskvällen

Ja, jag skulle ju summera helgen var det sagt. Dock hann jag inte skriva mer än om just Ranchtrailen förrän jag kom på att jag skulle duscha och åka iväg till min pojkvän. När jag sedan kom hem igår så ville inte Internet fungera som det skulle, så det blev inte mycket till att skriva då heller. Jag kan ju tala om att jag då istället passade på att rida en sväng i skogen med Lena och att jag efter det tog moppen och åkte iväg för ett kvällsdopp i sjön... Mitt första bad för i år - äntligen!

Men tillbaks till lördagen nu. Efter att ha kommit hem och släppt ut hästen i hagen och duschat efter tävlingen var det bara att skynda sig iväg med moppen för att möta upp Josefin vid affären. Vi skulle nu ta oss till vår kära vän Matilda för att kolla in hennes & Wirres lägenhet. Den var mysig och eftersom Matilda är flitig var den också riktigt välstädad och snygg ;)

Vi bestämde oss för att gå ner till centrum och hyra en film, bestämde oss för att ta "Juno" eftersom att ingen av oss hade sett den. Den var bra, dock hade slutet kunnat varit lite annorlunda. Efter Juno blev det en skräckis eller något som jag inte kommer ihåg vad den hette. Äcklig var den i alla fall och när min mobil vibrerade av ett sms flög alla en halvmeter upp i luften. Haha. Till filmerna smaskade vi popcorn och tacochips och drack massa smaksatt bubbelvatten - smaskigt värre.

Efter att ha varit hos Matilda åkte jag och Josefin vidare till Mr Ståhl som hade fest hemma hos sig. Johan hoppade glatt på oss när vi kom men efter tio minuter tyckte vi att feststämningen var sådär och vi bestämde oss för att åka vidare till Leo som även han hade fest. Där träffade vi en del gamla klasskompisar och blev kvar ett tag och snackade lite. Josefin passade på att hoppa studsmatta och jag passade på att kramas och prata om livet med Nadja.

Sedan kom vi på att vi inte hade sagt hejdå när vi åkte från Johan, så vi åkte tillbaka dit för att göra det. Då sov Johan, men alla andra var trevliga och vakna. Josefin bestämde sig då för att åka hem medan jag bestämde mig för motsatsen, slog mig ner i en soffa och blev lite smått kvävd av Jonny. Men han är inte farlig så jag kvävde honom lite jag också, haha. Thor var där också och han satt och pussades med en grabb, vilket jag blev lite smått förvånad över (HAHA) . Synd att jag inte hann få fram kameran ;) Så träffade jag ju en nice brud där som kallas Piraten, hoppas på att träffa henne snart igen!

Så småningom överfölls jag av tröttheten efter den fullspäckade dagen och bestämde mig för att knalla hem till pappa och hoppa i sängen, ehm bäddsoffan*. Sov gott och söndagen försvann som på en kvart.



Ranchtrail

Eftersom jag inte har så mycket för mig idag tänkte jag summera helgen som varit. Lördagen var fullproppad medan söndagen var mera laid back.

Det började med att jag klev upp tidigt på lördagsmorgonen eftersom jag skulle tävla i Ranchtrail med Emma. För ovanlighetens skull hann jag t.o.m. äta frukost (!) innan jag drog iväg till stallet. Väl där hann jag även fläta luggen och svansen och pryda dom med röda rosetter. Lastningen gick som vanligt bra och hon klev på utan problem.

Hon var ovanligt lugn på tävlingsplatsen, jag kunde t.o.m. binda upp henne i Jennifers transport och låta henne stå där medan jag gick iväg och gjorde andra saker. Underbart att kunna gå på dass eller äta utan att först tvingas hitta någon som kan hålla i hästen.

Även inne på banan var hon lugn och lyssnade hyfsat bra på mina hjälper. Hon har utvecklats otroligt mycket från januari förra året när hon kom och alla sa att hon var "obildbar", "oridbar", "dum" osv. Hon är ju inget av det!

Första omgången inne på banan gick bra, över förväntan faktiskt. Inget av momenten gick helt åt skogen så att säga. Grinden som var det första momentet lyckades vi öppna och faktiskt ta oss igenom i lugn takt, men dock inte stänga. Andra momentet bestod i att rygga ett S, tredje i att göra ground-tie i en fyrkant och hämta ett djur och rida iväg med på hästhalsen. Fjärde var då lämpligtvis att rida in i en cirkel och lämna av djuret i en korg, då började det självklart blåsa men jag fick med stor svårighet i den tillslut. Det femte momentet var att rida över en bro och då tvekade Emma, men hon gick faktiskt på efter en stund och min lycka var gjord. Det sista momentet var att kasta lasso för att fånga en stubbe och visst stog ju hästen still men nja...jag kan ju inte pricka ;)

Andra omgången gick faktiskt ytterligare lite bättre än den första, hon gick tillexempel över bron direkt utan att tveka (trots att jag var lite klantig och bröt av till skritt från traven precis steget innan den). Vi lyckades också ta oss runt banan nästan en hel minut snabbare och vi slutade till min stora glädje på en 4:e plats av 7 seniorer.


Över bron!




Så har även jag...

...skaffat mig en blogg. Jag har haft tankarna på att göra det sedan studenten men det har liksom inte blivit av, förrän nu då. Därför tänkte jag börja med att kortfattat summera hur jag har haft det sedan skolan slutade och jag kastades ut i vuxenlivet.

Eller nja...det där vuxenlivet blev det inte direkt så mycket med. Det ställe som jag skulle ha jobbat på brann ner några dagar innan studenten så där kunde jag inte vara. Jag sökte istället ett sommarvikariat på en bank, men fick inget napp. Sedan tack vare Lena fick jag jobb som behovsanställd på Gammel Tammen.

Annars har det inte hänt så mycket än. Jag har mest tagit dagen som den kommit - ridit, rensat ogräs, varit ute på lite saker med kompisar, spenderat tid med pojken, tävlat, rensat ur hela garderoben och INTE badat. Det är hemskt men sant. Jag vet inte varför, det har helt enkelt inte blivit av än. Är vädret bra imorgon tänkte jag ta mig i kragen och göra det.



RSS 2.0