Såhär ligger det till!

Jag har inget internet! Har förbrukat ytterligare 5 GB så nu har dom sänkt min hastighet till nästan ingenting. Tar ett år innan en sida laddas, så får nöja mig med msn typ. Om ens det funkar, loggas lite nu och då. Betalar en räkning hos pappa nu, så passar på att tala om för er hur det ligger till ;)

Strax kommer min kusin från Gävle över till mig, blir kvar till lördag. Vi ska ha myskväll med hemmaspa och imorgon bär det av ut med raggarna för å lyssna på musik, bärsa å dansa. Får se hur mycket jag pallar bara, mår ju sådär fortfarande.

Aja, är tillbaka på söndag! Puss på er ♥




Megasegt internet!

Hastigheten är nu ungefär lika med noll. Det händer nada, tar en evighet att ladda varje sida. Känns lite som att ha gammalt modem igen faktiskt, blaha!

Brorsan kom hit igår, en halvtimme innan Amir. Kul, för det va jättelänge sen dom träffades. Värst bara att dom jämt ska gadda ihop sig mot mig. Som när jag stod och lagade mat bestämmer dom sig för att turas om att hålla fast mig och peta mig i sidan, haha. Jag som är grymt kittlig!

Maten blev jag förvånad själv över att den blev så god, va ju superenkel att fixa. Gjorde en röra med lax, pasta (jag som väldigt sällan äter pasta), wokgrönsaker och kokosmjölk. Sjukt gott.

Sen när älsk hade åkt idag kom Julia förbi en sväng innan hon skulle upp å vicka för mig på fritids. Myspys! Och efter frukosten va jag över en snabbis till Olsson och Jessica för att snacka lite om lediga bilplatser på fredag. Nu ska jag bli produktiv igen, vilket jag som bekant bäst blir genom att göra upp en lista ;)

Dagens att göra:
* Tvättstugan 17 - 21
* Gå igenom ekonomin och bokföra
* Göra upp en bagua för att kunna planera lägenheten
* Dammsuga och skura
* Fixa ordning i garderoben
* Handla
* Blogga på Myshörnan


De kurser jag för tillfället erbjuder

Microkunskap - grundkurs
Här lär jag ut hur man värmer saker i min micro. Som överkurs ingår hur man tinar frysta saker i den, som mackor tillexempel.

Håll rent i din kyl
Hur gör man för att se igenom hyllplanen i kylskåpet och vad är bäst-före-datum är saker vi tar upp i denna kurs.

CD-spelare - du har väl inte glömt att sätta i kontakten?
Kommer det ingen musik när du trycker på play? Då är det här kursen för dig! Vi går igenom alla punkter från "sätta i kontakten i uttaget" till "har du provat trycka på play efter att ha satt i kontakten?".


Förstår ni inte det roliga i det här så var det för internt, förlåt. Raggargänget förstår.




Dagens utmaning!

Regler:
Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!



1. Vad heter du?: Sanna
2. Ett ord på fyra bokstäver: Sand
3. Flicknamn: Sofia
4. Pojknamn: Sebastian
5. Yrke: Svartjobbare? Haha skoja! Säljansvarig
6. Färg: Svart
7. Klädesplagg: Stringtrosor
8. Mat: Soppa
9. Sak i badrummet: Scrubhandskar
10. Plats/stad: Skogen
11. En orsak att vara sen: Sov förbi väckarklockan
12. Något man skriker: Shit!
13. Film: Sista natten med gänget
14. Något man dricker: Spendrups
15. Band: Status Quo
16. Djur: Snigel
17. Gatunamn: Solstrålevägen
20. Sång: Sweet little rock and roller



Nu utmanar jag:
Isabella
Julia
Jessica
Karolin
Ida



Avbokat på obestämd framtid

Det blir ingen tripp till frisören idag. Jag trivs för bra med mitt hår som det är just nu för att kunna klippa det. Långt och inte mycket slitet. Kanske ska jag spara ännu längre?



Ignorera det faktum att jag ser mer död än levande ut (jag är sjuk och sover knappt), nu är det håret vi pratar om!




Dagens

Kläder: Baggyjeans, linne & hood
Smink: Nope
Frisyr: Uppsatt i snodd
Läsning: Massa sms typ, funderar på nåt mer seriöst som en feng shui bok
Låt: Billie Jean - David Cook
Mat: Blir en röra med lax, wokgrönsaker och nån pasta
Vill ha: En hel natts sömn vore inte helt fel
Favorit: "Hahahaha! Jo men de är ju perfekt å spendera bakfyllan med! :p Faan, ja vill ju va bakis med er igen snart! =/"
Köp: Funderar på att köpa semlor till ikväll, fettisdagen ju <3
Humör: Trött och vilse i pannkakan
Göromål: Dammsuga, diska, fixa ordning och reda i skafferiet & garderoben, rita upp en bagua
Borde: Göromålen och komma i säng i en bra tid
Längtan: Klockan åtta när älsk kommer
Beroende: Thé och hostmedicin
Roligaste: Ingenting! Feel free to roa mig
Tråkigaste: Dryg, irriterande hosta



Knäppa sjukvård

Jahaja... Va trött jag blir. I måndags förra veckan när jag va ner till vårdcentralen med förkylningen och den här vidriga hostan som inte är nån vanlig hosta utan nån dryg skit som knappt hörs (förrän när jag går och lägger mig såklart, då låter den så grannarna säkert kommer börja klaga snart), då blev jag hemskickad med sjukskrivning, hostmedicin (som inte hjälper mer än en kvart typ) och orden "hör av dig om du inte blir bättre".

Och bättre har jag ju inte blivit. Eller jo, men inte med hostan. Så ringde ner dit nu på morgonen och då beställer Dr Mengele/House/Dr Cox en remiss för röntgen av lungorna åt mig. VIlket kan ta en vecka innan jag får! Och sjukskrivningen går ut imorgon så då är det bara att pallra sig tillbaka till jobbet sen på torsdag. Heja, det här blir kul.

Blir spännande att se när jag får sova igen. Vill gärna kunna tänka och fokusera liksom, är det för mycket begärt?




Namnbyte!

Kategorin Inredning har fått byta namn till Mitt hem. Godnattpuss på er, vi hörs imorgon! ♥




Inflyttningspresent från iia

Kolla vad Julia kom och gav till mig idag! Inflyttningspresent och en bonus som hon tyckte passade mig. Inflyttningspresenten var boken "Jabes Bön" som jag varit sugen ett läsa ett bra tag, så det ska bli riktigt spännade att slå sig ner med den. Bonusen var ett kit med två småknivar och en skalare - självklart rosa! Me ♥ rosa.


Tack gumman! :D <3




Jag finns på facebook

Vilken tid det tog innan jag gjorde det. Reggade mig alltså. Det krävdes sex för att jag skulle falla för grupptrycket och skaffa facebook. (Inte sex som i pöka, utan sex som i antal personer som bjudit in mig.) Så alla som känner mig på ett eller annat sätt kan ju ta och leta upp mig där nu ;)




Beslutsångest

På tisdag har jag tid hos frisören. Funderar dock på att avboka eftersom att jag gillar längden på mitt hår. Det enda jag stör mig på är luggen som har nått den där dryga längden när den bildar krokar samt utväxten av slingorna. Men det känns lite onödigt att gå till frissan bara för att fixa luggen och nya slingor har jag inte råd med nu. Hmm, kanske ska man boka om tiden till om en månad eller nåt?


V a d  t y c k e r  n i ?




What to do

It's sunday - the vilodagen. Men inte för mig, för här ska fixas och donas med lite allt möjligt. Fast på sätt och vis kommer det att skänka mig vila och ro, mår ju bra av att ha fixat saker och ting. Dags för en lista.

* Planera upp danskursen
* Skriva matlista och handla
* Tvättstugan
* Strukturera upp vardagen
* Gå igenom ekonomin och bokföra
* Fixa ordning och reda i skåpen
* Röja upp i datan

Som synes handlar det mycket om att planera, strukturera och rensa. Sådant får mig att må bra.

Sen ska jag börja läsa i mina Feng Shui böcker igen samt göra upp en bagua över lägenheten så att jag kan komma igång med att inreda ordentligt nån gång. Måste få in lite positiv energi och ett lagom starkt flöde här i lägenheten. Puss på er! ♥




Det är dags för något nytt

Jag är så sjukt sugen på att pula med designen på bloggen, men nu är jag så trött så jag känner att jag måste krypa ner i sängen. Får fortsätta imorgon eller nåt. Ny bakgrund har jag i alla fall fixat. Om den är tillfällig eller om jag ska ha kvar den vet jag inte än.

V a d  t y c k e r  n i ?




Mormor 65 år!

Ganska ung är hon ju, mormor min. Och fräsch som sjutton! När jag kollar på henne känner jag att det finns hopp för framtiden. Snyggmormor ;)


Dagens klädsel: stuprör, vit top, rutig skjorta och stjärnskärpet. Sjuk och så.


Mormor & mami, mina fräscha föregångare.


Paketöppning.


Älskar hennes rosa smycken!


Tre generationer brudar.




Dålig uppdatering va?

Men det är såhär att jag har varit lite busy från ett tag efter frukosten igår fram till för någon timme sen. Johan och Olsson kom förbi vid fyratiden igår och efter en stund kom Birk och Löven in med. Sen försvann alla utom Johan som skulle boa i Olssons lägenhet men boade mestadels här istället.

Vi fikade och kollade på "Sista natten med gänget", en film som Johan har tjatat länge om att jag måste se för att den är så bra. När han sa att den är bättre än "Grease" gav jag honom the evil eye, men det fick jag ta tillbaka lite då filmen faktiskt var helt underbar.


Idag var det till att fira mormor som fyllde 65 för några veckor sen, men det kommer upp i ett separat inlägg. Sen hann jag inte mycket mer än komma hem förrän jag fick höra att nästan hela raggargänget var inne hos Olsson så jag drog över dit och lekte med dom. Så drog Olsson och Linus iväg för att hämta en bil så resten kom med in till mig och kollade på när jag diskade. Eller Jessica kollade på, Johan och Pontus la sig på min matta och gav den godkänt för att nästan somna på.

Nu har dom åkt iväg på en fest och jag sitter här och ångrar lite att jag inte följde med. Jag saknar mina raggisar! Meeen jag har ju en del saker att ta itu med, så här sitter jag.




Tips på vad man kan göra med ägg

Jag har köpt ett 15-pack ägg som tydligen går ut på söndag så därför mottager jag nu tacksamt alla förslag på vad man kan göra med ägg. Jag har dock redan kommit på några saker själv.

Man kan:
* Baka kladdkaka (2 ägg)
* Äta äggröra en gång per dag, vilket jag vanligtvis gör (2*3=6 ägg)
* Koka ägg och ha på mackan (4 ägg)
* Tappa ägg när man tar ut dom ur kylen (1 ägg)

Så, vad ska jag göra med de andra 3 äggen? (Ja jag vet att det borde vara två ägg, men jag hade ett kvar i den förra förpackningen.)



En Martin Timell kanske

Tänk vilken tur man kan ha!






Torsdag idag eller?

Noll rubrikfantasi, som vanligt ungefär.

Den här dagen försvann verkligen trots att jag inte har gjort något alls egentligen. Suttit och gått igenom alla mina bilder i datan för att hitta lite mysiga till en ny header på Myshörnan. Så den ska jag nog börja med imorgon.

Slängde ihop en kladdkaka för en stund sen också och lyckades bränna fingret på formen när jag skulle ta ut den. Så typiskt! Nu sitter jag och äter lite pizza, orkade inte laga nån mat idag. Fredag imogon. Puss på er! ♥




PRAO-elev på mammas kontor?

Mamma ringde och väckte mig imorse, talade om att hon hade med sig Östhammars Nyheter till jobbet ifall jag ville titta lite i den. "Jahaa visst kan jag väl göra det, men vadårå, är det nåt speciellt?" Då va det ett helsiderepotage om vad Ny Generation gjort på Brux under alla hjärtans dag. Heja Johanna som är så duktig och håller gruppen vid liv! :D

Så va upp till mami på hennes kontor nyss å läste, vi satt mest å pratade om stenålderskost och skrattade i smyg åt gubbarna där som inte kunde byta patron i skrivaren. För läsa bruksanvisning kan man ju inte göra... Hihi.


Jag & mami vid havet i somras, längtar tillbaka!




Sannas Myshörna

I förrgår va jag inte ett dugg sugen det, så då skrev jag om bloggpaus. Sen skrev jag tydligen (enligt Bella) ett för mysigt inlägg här igår, så det fick jag lägga upp på Myshörnan också. Jaa då va ju bloggpausen över liksom och jag började känna mig sugen på att ta tag i den bloggen igen. So here we go, puss på er! ♥

S a n n a s  M y s h ö r n a  - bloggen med målet "en mysigare vardag"




Dagens

Dagens plus: Känns som att sjukdomen nog har börjat vända på sig, äntligen!
Dagens minus: Blåmärket på fingret, och hostan.
Dagens låt: Måste säga samma som igår! Denise av Johan.
Dagens saknad: Emmsanpemmsan <3 måste ut och rida snarast möjligt.
Dagens skratt: Edvin i Full Frys, så sjukt rolig!



Utmanad igen!

Har blivit utmanad av Bella

Regler:
1. Länka till den som utmanade dig.
2. Berätta 7 personliga sanningar om dig.
3. Utmana 7 personer i slutet av ditt inlägg.
4. Skriv ett meddelande i de 7 personernas bloggar så att de uppmärksmmar att de blivit utmanade.

1. Jag trivs inte med att bo i lägenhet, saknar landet som attan och ska skaffa hus så fort jag bara kan.
2. Jag har aldrig varit så full att jag spytt.
3. Jag låser jämt dörren för annars klampar folk bara in utan att jag hör det.
4. Jag stänger aldrig av mobilen.
5. Jag har gått in i väggen två gånger i mitt liv.
6. Jag har svårt för att prata inför folk (som typ framför en klass eller så) men har inga problem med att stå på scen med headset och lära ut dans till folk.
7. Jag duschar jättelänge, gärna en halvtimme minst.

Jag utmanar:
Jennylee
Julia
Stina
Jessica
Ronja
Karolin
Thorminator



Hemmaspa!

Myspys säger jag! Har ägnat dagen helt och hållet åt att ta hand om mig själv. Tog en timmes dusch, scrubbade, peelade, rakade benen så ordentligt så det inte finns ett enda hårstrå kvar. Sen blev det lotion över hela kroppen och gud va den sög åt sig. Märks att det va ett tag sen jag gjorde det sist. Körde en hårinpackning också så nu har jag världens fluffhår, haha! Och ansiktsmasken kan jag ju lugnt säga att den behövdes, kändes bara som att jag ville riva loss hela ansiktet innan. Nu känns det skitbra - jag är en ny människa!


Underbara grejer!




Ändringar på g?

Jag har varit sugen ett tag nu på att ändra om lite i designen här på bloggen, tänkte att det passar bra att klura på det när jag ändå är sjukskriven. Istället för att bara känna mig frustrerad över att jag inte kan göra något liksom.

Faktum är att jag trivs med den designen jag har nu, men är sugen på en till meny. Tänkte att man kunde ha en meny med lite om mig, länkar till favoritbloggar och så liksom och sen en med senaste inläggen, kategorier och arkiv.

Vad tror ni om det?




Dagens

Här sitter jag och smaskar på lite turkisk yoghurt toppad med mango, hallon och valnötter. Lägger upp en dagens tänkte jag. Klockan är ju en bra bit efter tolv så dagen är ju helt slut.

Humör: Mestadels glad ändå.
Bästa: Ronny & Ragge till maten, garvar ihjäl mig!
Sämsta: Fortfarande sjuk, den här himla hostan går mig på nerverna...
Godaste: Kvällsmaten, lätt!
Klädsel: Baggyjeans, ljusblått linne och en myströja.
Finaste: Min underbara vita matta Hulda.
Saknad: Raggargänget, iia, JennySpenny & min älskling.
Sötnos: Amir som skickade massa söta sms.
Smink: Inget alls.
Frisyr: Uppsatt med klämma och hårnålar.
Låt: "Denise" som Johan spelade in igår, lyssnar om och om!
Mat: En god röra med bulgur, kyckling, vita bönor, broccoli, crème fraiche å en hel del kryddor.

Nu ska jag sova, puss på er! ♥



Min granne hunden?

Det började som ett litet gnällande ljud men har nu vuxit till ett ylande utan dess like. Kanske är det ingen hund utan en varg? Eller en varulv?

Nu blev det tyst. Kanske tog någon livet av den.


UPDATE 19:53
Nu skäller grannen och river ut kastrullerna ur köksskåpen. Kanske är det en hund ändå? Eller fler...




Kära bloggen!

Idag sov jag till klockan ett. Sen skrev jag ett jättelångt sms och ringde till jobbet och talade om att jag är sjukskriven till den 25:e. Sen åt jag frukost klockan tre ungefär och kollade på Mia & Klara. Det tycker jag är kul. Sen skrev jag ett mail om att jag hoppar av religionen och efter det rensade jag bort alla mail som haft med mina studier att göra. Det va inte så kul. Nu ska jag studera mitt liv, diska och bli frisk. Pusshej! ♥

Ps. Jag är väldigt trött för jag kan knappt sova på grund av allt hostande. Ds.


Jag vill ha vår nu!




Ett himla blåmärke

Kom inte på någon annan rubrik. Får skriva lite försiktigt för har fått värsta blåmärket efter där dom körde stick i fingret på vc idag. (Oh yeah, jag gjorde det utan att hålla någon i handen. Fast det va jobbigt.)

Mamma kom förbi en sväng nu på kvällen och hade med sig en massa smått och gott, förutom just hostmedicinen som hon skulle tagit med hemifrån åt mig så jag slipper köpa. Men aja, hon skulle ta med den imorgon när hon åker till jobbet. Hon hade med sig en liten goodiebag innehållandes hemlagad vinbärssaft, alvedon, ryskrot, massa olika teer, två feng shui böcker och en hålslagare. Nu är projekt bli-frisk-nu igång! ;)

Nu blir det till att lägga in lite avslappningsmusik och en avslappningsövning i mp3:n och sen lägga mig på mattan och köra den tänkte jag. Sen blir det nog sängen för är helt slut. Godnattpuss på er! ♥




Pengar växer inte på träd

Det är inte alltid lätt att få pengarna att räcka till. Allra helst inte när man nästan precis har flyttat hemifrån, bara jobbar 15 timmar i veckan och blir sjuk halva månaden. Därför blev jag ganska glad när jag alldeles nyss hittade 300 spänn när jag rensade bland lite papper här hemma. Julklappspengar minsann!

Jag har sagt det förr och jag säger det igen; har man bara en positiv inställning så löser sig det mesta. På ett eller annat sätt :)


UPDATE
Hittade två biobiljetter också, tihi!




Sjukskriven - nu ska här bli ändring!

PANG! Dom hade lika gärna kunnat slå till mig. Jag älskar mitt jobb, vill bara va frisk och orka gå dit! Nu är jag sjukskriven fram till den 25:e. Lalala. JAJA INGET ATT GÖRA ÅT, måste jag intala mig nu så att jag kan vila och bli frisk.

Fick läkaren som ser ut som han Dr  Mengele och beter sig som House. Haha. Lång undersökning och han sa hela tiden att han inte blir klok på mig. Jag blir inte klok på honom heller. Lyssnade på hjärtat och tyckte det bankade på snabbt "men det kan det ju göra". Han tog in nån AT läkare som fick lyssna när jag andades också och dom började prata om nåt (på läkarspråk så att man inte fattar såklart) som dom trodde att jag hade i vänstra lungan och att det var det som kunde göra att det gör ont ut i vänstra armen. Dom pratade om röntgen men sen sket dom i det. Typ: "här du får hostmedicin, ta det och vila och hör av dig om du inte blir bättre". Jamen kul.

Aja, så nu är det bara att vila då. Vila, vila, vila för att bli friiiiisk!

Men jag har tänkt på det här nu med att jag blir sjuk hela tiden. När jag va liten va jag ALDRIG sjuk, lärarna i skolan blev megaoroliga om jag var hemma en halv vecka. Sen när jag kom upp i mellan/högstadiet började det, sjuk sjuk sjuk ofta. Kasst immunförsvar på grund av stress? Stress uppkommer ju faktiskt inte bara för att man har mycket att göra, utan den beror mycket på det psykiska också. Och jag kan ju säga att jag har utsatt mig för båda delarna under en väldigt lång tid.

Så idag har jag tagit ett väldigt svårt beslut. Jag kommer att hoppa av religionskursen också. Jag älskar verkligen den kursen men känner att jag behöver lägga all tid på att få struktur i min vardag nu. Jag vill verkligen inte gå in i väggen igen. Sen är det ju tight att bo själv, räkningarna kommer och man vill ju ha råd att göra saker också. Som Power Big Meet i sommar tillexempel, dit ska jag åka, så är det bara. Så jag måste få tag på extrajobb. Förhoppningsvis kan jag plugga i höst istället.

Jag kommer inte ihåg hur det känns att må bra, att vara helt klar i skallen. Jag mår alltid dåligt på ett eller annat sätt och läkarna kommer nog aldrig att hitta något fel. Det får jag klara på egen hand. Så nu är det dags att ändra på hela min redan sunda livsstil till en ännu sundare. Allt ska synas i sömmarna!

Nu ska jag alltså slå mig ner med ett STORT himla papper och skriva upp ALLT som jag kommer på som kan bidra till mitt försämrade immunförsvar och att jag mår sämre. Det kommer bli tårar, det känner jag på mig. Men det behövs göras.

Tack och lov har jag mina vänner och mamma som stöttar mig till 100 %. Jag älskar er ♥




Vilodagen

Skiter i Akkis, orkar inte sitta där å vänta i evigheter. Ska ner till vårdcentralen imorgon istället. Noll bloggmotivation just nu, är helt ofokuserad, hjärtat dunkar på som sjutton och armen värker fortfarande. Vill bara bli frisk! Sitter å kollar på en helt skruvad film, fattar ingenting av den. Aja, puss på er! ♥




Planerna sprack

Ja, lägenheten är ju städad i alla fall. Fick skynda mig att skriva en matlista, hann handla klart fem minuter innan affären stängde. Kommer hem och är yr, helt slut. Får kasta mig på sängen utan att ens hinna plocka in varorna. Spänner över bröstet, ut i vänstra armen och hela vägen ut i fingrarna. Ringer mamma som säger att dom kommer direkt och åker sen ut med dom.

Har känts likadant sen nio tiden så då lär det ju inte vara akut i alla fall. Pratade med sjukvårdsrådgivningen och dom tyckte att jag ska ringa igen imorgon å säga hur det känns då samt att åka in till Akkis så att någon får titta på mig. Kul liksom. Så nu lär det bli rest nummer två i religionen samt att jag måste fixa nån annan till mina kursare på måndag.

Kanske inte va så smart med den där promenaden ändå. Men kände mig ju bättre... Tydligen va det inte mitt hjärtas dag idag. Åh, jag som skulle fixa sån mysmiddag, kladdkaka och ha spakväll... Aja, får väl se hur jag känner mig imorgon. Madrassen nu, puss! ♥




Dagens roliga

Susen säger: jag å anneli tog på oss ländskidorna halv 2 i dag, kom hem för 15 minuter sen..
Susen säger: det du!
Sanna säger: oj
Sanna säger: vad är ländskidor?
Susen säger: jaa.. man tar å gör dom av länden.. du vet var den sitter va?
Sanna säger: va?
Susen säger: länden sitter på ryggen en bit ner mot rumpan
Sanna säger: jaa just ja!
Sanna säger: men vadå ländskidor? har ni åkt stjärtlapp?
Susen säger: läNGdskidor

Ibland är jag blond. Och mami är bra på att driva med mig.

Den farliga osthyveln

Varje gång jag har tagit fram min fina fiskars-osthyvel för är hyvla lite ost till en macka eller två, har det resulterat i att jag har skurit av mig en bit finger. Så vass är den! Men idag tyckte tydligen hyveln att jag skulle få spara på mitt finger så vad rök då? En bit av nageln. Undra vad det blir nästa gång?


Fiskars är grejer det, kommer säkert hålla hela livet. Nu ska jag ut och ta en liten promenad i solskenet. Har hört att frisk luft ska vara bra för mot (tackar min svensklärare iia) förkylning ;)




Glad alla <3 dag på er!

Sovmorgon är bra, allra helst om man vill bli frisk nån gång. Sov till tolv och sen segade jag ihop lite gröt och thé till frukost. Fixade till fint med sylten på, hjärta sådär dagen till ära. Ska nog börja göra så varje dag, man äter faktiskt med ögonen också.


Idag kommer jag då inte att träffa älsklingen, dels för att jag inte vill smitta ner honom och dels för att han jobbar. Spelar roll egentligen, det är bara en dag som vilken som helst, man tycker ju inte mer om varandra bara för att det är 14:e februari. Bara ett dumt påhitt för att affärerna vill tjäna pengar, men sött är det ju med en liten kärleksdag sådär ;)

Men visst, nu är det faktiskt första helgen jag är själv i lägenheten sen jag flyttade hit så jag tänkte göra det riktigt mysigt ikväll (och hoppas på att inte grannen ska poppa allt för hög musik). Dagen ska jag ägna åt att städa, lyssna på musik och plugga. Funderar på att ta en liten promenad i det underbara vädret också! Sen till kvällen ska jag laga en god middag åt mig själv, baka kladdkaka, tända massvis med ljus och ha spakväll :)

Ha en myspys alla hjärtans dag! Puss å kram ♥





Tiden gick

Hann få undan ungefär halva disken, fixa lite i klädkammaren och packa upp det jag hade med mig hem till mamma. Sen hamnade jag vid datan, läste massa bloggar, pratade på msn och messade med lite folk. Nu är jag grymt trött och tänkte lägga mig på mattan en liten stund och filosofera i ljusskenet innan jag går och lägger mig. Myspys med matta, tack älskling! Godnattpuss ♥




Hulda vilse

Här har vi den då, mattan jag fick av älsklingen. Vit med grönt mönster, men tyvärr (för er, inte för mig) måste jag ju säga att den ser bättre ut i verkligheten. Jag brukar inte gilla såå vitt i inredning, tycker det blir sjukhuskänsla då, men den här gillar jag starkt! Älsk hade rätt, den passar in här. Vet bara inte åt vilket håll jag ska ha den.


Och eh ja, stackars Hulda är inte vilse. Bara mattan som heter så.




Home sweet home, typ!

Kom hem för två timmar sen, möttes av en stor hög post och grannes popmusiks-dunk. Kuuuuul må jag säga. Sätter på Cash på hög volym och försöker att inte höra. Sen när jag kom in i köket och började plocka lite på bänken vad ser jag då? Jo, en sån där sjukt stor äcklig spindel med superlånga ben! Jag skrek rätt ut å fick världens puls när jag insåg att den som skulle bli tvungen att ta hand om skiten var jag. JAG! Finns ju ingen annan här som kan ta hand om den. Lalala, slog till den typ fem gånger med en yoghurt-flaska för å va säker på att den va död, innan jag tog den i massa papper å kastade den i sopkorgen. Hah! Jag är bäst.

Nu ska jag försöka få lite ordning här hemma. Som jag sa till Julia; en normal människa skulle inte tycka att det är stökigt här, men usch jag tycker det är jätterörigt. Värsta posthögen, och disk på hela diskbänken och allmänt rörigt i klädkammaren. Måste boka tvättid. Nä, nu kör vi!

För övrigt är jag fortfarande sjuk och funderar på att hoppa av religionen också. Kanske vill bara jobba och ta hand om dansen nu, plugga i höst istället eller nåt. Men har inte bestämt mig än.

Puss! ♥




Gud älskar att färdas i en rosa Cadillac

Idag har jag nog fått världens bästa bok! Gud älskar att färdas i en rosa Cadillac av Birger Schlaug. Den handlar om Elvis, Rock n' Roll och hur livet va på den tiden. Det coolaste är ju att den är skriven i jag-form, så det är ju precis som att Elvis berättar om sitt liv. Känner att jag förmodligen kommer sträckläsa den :)


Va Anneli som hade hittat den å tänkt att den skulle passa mig, så kom hon på att inflyttningspresent va en bra ursäkt. Så jag fick den och och en söt liten kryddhylla, vitmålad med lite sött blått längst uppe. Blev skitglad, taack! <3 Har inte kamera med mig så kan inte fota, bilder imorgon om jag kommer ihåg för då ska jag tillbaka till lägenheten.

Annars har det inte hänt så mycket idag, ordentligt sjuk fortfarande. Men har lyckats lite med att samla tankarna i alla fall, mycket tack vare mina vänner, mamma och skogen. Tog en promenad med mamma och Anneli, otroligt skönt men va ganska död efter så gjorde rent åt marsvinen (mina älskade beebisar som jag vill ha till lägenheten snart!) och hamnade sen i soffan och kollade på tv. Lyx med tv ju, funderar på att höra med Linus om han fortfarande har en åt mig. Blev mycket tv idag. Just shoot me, House, That 70's Show, Simpsons, Halv åtta hos mig och sen skrattade jag som sjutton åt Sveriges värsta bilförare, inte bra för hostan!

Nu ska jag hoppa in i duschen, ska bli skönt att få bort den naturliga brylcremen ;) Puss på er! ♥




Vem?

Vem är den anonyme/anonyma kommenteraren på förra inlägget? Blir lättare att ses sen om man vet vem det är...

Godnattpuss på er i alla fall! ♥




Home is where the heart is

Ni vet hur det är när man stänger inne alla tankar och känslor om allting och de samlas på högar, växer till berg och tillslut bara exploderar allt? Bang! Det exploderade. Det var nog just att jag va på väg in i väggen (igen) och blev sjuk (igen) som fick bägaren att rinna över. När man är sjuk klarar man verkligen inte med känslor. Känns som jag har influensa, uscha.

Är kvar hos mamma och blir kvar minst en natt till. Pallade inte att sitta kvar i lägenheten, känner mig instängd där. Jag är van vid frihet, stort hus att röra sig i och att kunna gå ut i skogen eller mysa med djuren när man känner för det. Jag mår bättre här och trots att jag inte kan tänka ordentligt ska jag försöka samla mina tankar. Känns en aning bättre nu i alla fall. Det är på landet jag hör hemma.

Jag står min mamma väldigt nära och kan prata om allt med henne, hon känns inte helt som en mamma utan mer som en tvilling. Men så är vi ju tvillingar också, båda två. Jämt när jag berättar något för henne så säger hon att hon visste det. Hon känner mig så väl. Jag älskar henne och är så tacksam för att hon alltid har tid att lyssna. <3

Tack också till Bella, Seb, Jennylee, Julia, Amir och Johan som finns där för mig, på ett eller annat sätt. Ni är underbara vänner och betyder otroligt mycket för mig. <3

Och brorsan som får mig på bättre humör. <3




Upplösningstillstånd

Fy sjutton, just nu mår jag dåligt på alla sätt och vis. Tankarna snurrar i skallen, ser inte skärmen för tårarna. Saknar allt där hemma också; huset, djuren, familjen, skogen och så. Så nu åker jag hem till mamma, får se hur länge jag blir där. Puss på er! ♥




Utmanad!

Jag blev utmanad av Bella att lägga ut en bild

Såhär går det till;
Länka till den som har utmanat dig. Öppna mapp 6 bland dina bilder och publicera bild 6 och skriv om den.
Sen ska du utmana 6 personer till. Här kommer min bild.


Jag & Julia efter ett besök på världens bästa restaurang (Church Street Saloon) när hon hade klarat körkortet. Vi måste dit igen, a.s.a.p.!


Dom personer jag utmanar är:
Jennylee
Stina
Jessica

Sen vet jag faktiskt inte vilka fler jag kan utmana, ingen aning om vilka som läser här. Många som läser, få som kommenterar. Synd.




Nämen si godmorgon!

Här sitter jag, så där trevligt sjuk. Halsont, hosta och allmänt väck. Känns som en sabla katt klöser runt där inne. Vaknade för en timme sen och har fixat frukost nu bestående av mannagrynsgröt med valnötter och thé med citronhonung till det. Haha, frukost klockan tre. Ska kolla på ett avsnitt Andra Avenyn medan jag äter tänkte jag, för visst är det väl på tisdagar det kommer upp? Hoppas ni mår bra, puss! ♥




You turn my world upside down

Skulle ju skriva och berätta lite om puben och dagen efter då. Hade bara två bilder trodde jag men slog igång kameran och såg att Sandra hade sprungit runt och fotat när vi typ sov. Så lite fler bilder fanns det, dock måste hon ha varit full eller nåt? Hahaha, ja ni kommer själva att få se sen.

Blev upplockad av Johan & Linus halvvägs till klubben. Kom dit och det va ju svinkallt så va till att dricka å dansa på stolen för att få upp värmen ;) Fick låna Linus jacka å ha i knät men jag frös ändå så vi satte oss i soffan, Johan på ena sidan och Linus på andra. Fick fotmassage av Johan för jag frös om fötterna, najs. Tror faktiskt vi satt i soffan mesta delen av kvällen. Sandra å Seb kom också senare, Olsson å Jessica med. Kvällen är lite dimmig känner jag, kan bero på ölen kanske. Aja, skittrevligt va det i alla fall! :D

Johan, Seb, Linus och Sandra sov här sen efter. Alla kastade sig på min säng vilket resulterade i fler fettfläckar på väggarna där, denna gång från Linus. Börjar bli svårt att förklara för mamma: "Jaaa men, jag brukar laga mat i sängen!" Så Seb kallade mig slampa, snäll som han är! Va ju han som sov där första natten när jag hade flyttat in, sen va det Johan, sen Amir och nu va Linus där och kletade brylcreme. Jag å Johan paxade i alla fall sängen och dom andra fick ligga å trängas på madrass på golvet. Ja jag lovar, ska skaffa en större madrass vänner!

Madrassfolket va tydligen pigga redan vid åtta, började spela musik då å hålla på. Försökte få tyst på dom genom att kasta ett par strumpor i skallen på nån, men det misslyckades. Skulle ha tagit något hårdare, men jag va snäll för fick sån himla skön massage av Johan så kunde bara svara "mmm" på allt.


Hände ganska mycket roliga saker på morgonen där kan man säga. Madrassarna va hungriga så jag sa åt dom att det fanns mackor i frysen. Fick svaret att dom inte ville äta frysta mackor! "Men tina dom i micron då..." Så skulle Linus försöka få igång micron med instruktioner ifrån mig, för den va ju såååå svår. Så kommer Seb ba: "jag ska hjälpa dig Linus, öööh hur funkar den här?" Haha! Höll på hur länge som helst innan dom fick igång den men tydligen dög det inte så dom värmde mackorna i ugnen - hela paketet! Shit alltså.

Fler hightech saker va tydligen just ugnen ("vadå, äre ingen varmluftsugn?"), kylen ("man ser igenom här!" Seb syftade på dom rena hyllplanen), cd-spelaren ("hur får man igång den?" "prova med att sätta i sladden") och min bäddfåtölj som krävde tre personer för att få ihop (räcker med en i vanliga fall). Dom är kul, mina vänner!

Sen efter att Sandra hade åkt gick vi å hämtade bilarna och sen fixade vi käk. Så kom Jessica över å vi käkade och sen började grabbarna brottas - igen. Seb och Linus höll på hela dan men den här gången passade Johan på att va med, så han & Seb höll fast Linus å kittlade honom. Då fick jag fram kameran, lalala.


Hände så mycket mer saker (orkar inte berätta allt vetni) och jag älskar det här gänget vi har! Vi är som en enda stor happy family :) Längtar, längtar, längtar tills nästa gång.

Åh, just ja! Skulle ju kanske skriva om det som rubriken handlade om också. Killarna fick nåt tokryck och ba: vi vänder din värld upp och ner! Bokstavligt talat, dom kutade runt och vände upp och ner på massa saker. Fåtöljen, ljus, lampa, posten, kuddar, täcke, lapparna på kylskåpet, disken, jadu det mesta. Ser att en del grejer är upp och ner fortfarande, haha!





Hipp hipp hurra, ett år idag


♥ 20080209 - 20090209 ♥




Ett klokt beslut

Sådär. Jag har just gjort ett bra val. Hoppat av juridiken. Jag kände att det höll på att bli för mycket med allt, har man blivit utbränd två gånger så kanske man lärt sig att lyssna på kroppens signaler? Man kan ju hoppas.

Jag har ju jobbet, religionen och danskursen. Sen vill man hinna med att leva också. Och jag måste försöka få vicka på lite olika ställen så att jag får in pengar till Power Meet bland annat. För det ska jag på i sommar! :)

Nu hinner jag inte skriva religionen, ska va på jobbet om en halvtimme så det är ingen idé att sätta igång ens. Så får ta den när jag kommit hem. Dansa igenom kvällens danser en sväng nu istället, har skitont i knävecket...hoppas jag kan dansa :S

Puss! ♥




Nu tar jag kväller

Trött och sliten efter helgen med raggisarna. (Haha, raggisarna! Lite internt, kanske.) Nu kryper jag ner i sängen och vaknar imorgon med nya krafter. Då måste jag bli klar med religionsarbetet samt förbereda inför danskursen. Och så ska ni få bilder från helgen ;) Godnattpuss! ♥




Pluggisen

Sov en sväng innan jag körde igång med pluggandet, kände att det behövdes. Sen satte jag mig med PM Skrivuppgift nummer 1 i religionen men blev hungrig efter en stund så fick fixa lite käk. Blev äggröra, orkade inte fixa något mer seriöst. Nu sitter jag med näsan i böckerna igen men har kört fast på en grej. Någon som vet vad postmaterialism är?

Måste plugga lite mera innan jag blir för trött, men sen kommer det upp lite bilder och så från igår och idag ;)




Sliten kallas det va

Raggarna åkte för en stund sen, då blev det kallt så jag fick ta på mig en tjocktröja. Sitter och fryser nu, ensamt igen. Seg som kola är jag och behöver både plugga religion och träna till dansen imorgon. Nu skulle jag egentligen va på årsmöte för ridklubben men orkar verkligen inte det. Känner att är jag så här seg kommer det ta ett tag ändå att göra det jag ska. Huvudet är verkligen inte med. Behöver sova.

Ska passa på att plugga nu medan grannen inte dunkar musik, skriver mer sen. Puss! ♥

Taggad

Nu är det bara lite svart på fransarna samt att fixa luggen kvar, sen drar jag ner på pub med raggarna. En öl under tiden och den bästa musiken får mig att komma i perfekt stämning. Hoppas ni får minst en lika bra kväll som jag tror jag kommer få, puss! ♥

Who's livin the sweetest life, I do
Who's gettin the best of you, I do




Till underbara dig!

Du kanske inte tror på det, men det är till 100% sanning!

1. Åtminstone 2 personer i världen älskar dig så mycket att de skulle dö för din skull.
2. Åtminstone 15 personer älskar dig på något sätt.
3. Den enda anledningen till att någon hatar dig, är att de skulle vilja vara precis som du.
4. Ett leende från dig kan ge lycka till vem som helst, även om de inte känner dig.
5. Varenda kväll tänker någon på dig innan den somnar.
6. Du betyder allt för någon.
7. Om det inte vore för dig, skulle någon inte leva nu.
8. Du är speciell och unik.
9. Någon som du inte ens vet existerar, älskar dig.
10. När du gjort ditt livs största misstag, kommer det något gott ur detta också.
11. När du tror att hela världen vänt ryggen åt dig, titta en gång till, det är troligtvis du som vänt världen ryggen.
12. När du tror att du inte har den minsta chans att få som du vill, får du det inte heller. Men omdu tror på dig själv, får du exakt som du vill, förr eller senare.
13. Kom alltid ihåg komplimanger du fått, glöm alla otäcka gliringar.
14. Tala alltid om för folk vad du tycker om dem. De mår mycket bättre, om de vet.
15. Om du har en underbar bästa vän, ta dig tid att låta vännen veta att denne är underbar.




Utvilad?

Vaknade vid tolv, klev upp, tog en timmes dusch, gosade in mig i massa lotion, fixade frukost och nu sitter jag här. En tallrik fil med müsli, en knäckemacka, en kopp te och ett glas härligt kall nyponsoppa ska göra mig sällskap till Andra Avenyn.

Sen blir det till att diska och plugga religion. Puss! ♥




Det är inte lätt när det är svårt

Tänk om alla i hela världen fick må bra. Varför ska vissa få gå omkring och bära på så mycket skit? Om du ändå vore här vännen. Jag vill inget annat än att krama, prata, trösta. <3




En dag

Noll fantasi på rubrik just nu.

Varit lite segt på bloggfronten idag, tänkte att man kanske skulle sammanfatta dagen lite nu såhär mitt i natten (när jag egentligen tänkte sova, men det blir inte alltid som man tänkt sig. Ibland behövs man, då spelar inget annat någon roll.). So here we go.

Va ju på jobbet sådär som jag brukar, sen skulle jag plugga när jag kom hem men jag är så himla bra på att skjuta upp sånt hela tiden. Kom hem, satte på en kopp kaffe som jag tänkte dricka medan jag satt å pluggade, men då såklart medan vattnet kokade upp tänkte jag att: nu ska jag städa i skafferiet under tiden det kokar upp. Men smart Sanna! Det tog ju typ liiite längre tid än det tog för vattnet att koka upp då. Sen bloggade jag ett blont inlägg och efter det kom mamma å hämtade mig.

Ut till mamma på middag, pluggade där innan käket. Fick supergott dillkött, älg! Sen tog jag en promenad över till Lena eftersom vi skulle koreografera litegranna. Hon hade fått ihop en helhärlig dans till en superfin valslåt, vi behövde bara fixa till lite i början på den och sen lägga in en restart. Nu ska den funka. Nöjda!

Sen till cafét där Joel va och hade andakt. Det va najs, tycker han pratar bra. Synd bara att jag kom dit så sent, men hade ju en del att packa med från mami. Man kan inte få allt ;)

Nu ska jag nog krypa ner under täcket och ladda för raggarpuben imorgon, längtar! Godnattpuss på er ♥




Blondhet sitter i själen

Alltså jag dör lite nu. Vissa saker bör man ju kanske tänka på att prova innan man ringer dyrt med mobilen för att få service. Men blondheten sitter i själen och jag föddes blond så tyvärr!

Har ju försökt sjutusenmiljarder gånger med alla olika lösenord att logga in i studentportalen för juridiken, utan framgång. Så mailade till universitetet igår och fick till svar att mina lösenord inte har ändrats sen de skickades ut till mig och att jag borde ringa dom för snabbare betjäning. Så nyss, efter att ha provat alla lösenord IGEN, ringde jag och fick återigen prova alla lösenord samt att prova logga in på den stora typ samlingsstudentportalen, men utan framgång.

Slutligen frågar killen om det kanske är några "ettor" eller "l" med i lösenorden som jag kan ha sett och skrivit fel på. Jag kollar igenom alla och ser inga såna krumilurer så säger att: nej, det finns det inte. "Hmm, det va konstigt" säger killen, "inte i användarnamnet heller?" Jag tittar lite till och säger "joo, där finns en etta... Kan det kanske vara ett litet L?"

Blondinen är i farten igen...


- Blond?




En snabbis

Tänkte bara säga god morgon och nu springer jag till jobbet! Vi hörs när jag har kommit hem, puss ♥




Jag får damp!

Blir tokig nu känner jag. Sitter hos Amir med datan i knät (eller som jag skrev till Jasse: jag ligger med datan) och försöker fatta något av vad sjutton det är meningen att vi ska göra för nåt i juridiken. Fattar nada känner jag. Kommer ju inte in i kursportalen med mitt lösenord som jag har fått så fick ju be alla i gruppen att skicka de andra gruppernas arbeten till mig eftersom det är vår grupp som är sammanställningsgrupp den här veckan.

Blir så rörigt med alla mail också! Får ju massa mail från mina juridikvänner men tusen gånger fler från de på religionen. Lalalalala. Blandar ihop allt också för man vet ju inte vilka som heter vad, om dom hör till religionen eller juridiken. Jaja, äta lite pizza nu så ska jag ta tag i skiten sen igen. Blööp! ♥




En tripp till han där Mr X

Eller vad dom nu brukar kallas, bloggbrudarnas karlar. Men jag är inte som alla andra, jag säger som det är: ikväll ska jag åka till Amir. Meeen funderar på att ta med mig datorn eftersom jag måste plugga, då är det lättare eftersom jag har allt i den här.

Han kom hit en sväng igår med bil, typ en timme bara sen skulle hyrbilen tillbaka ;) men vi hann ut å åka runt lite å sen en sväng ner till brandstation för att sladda runt å böööööörna lite. De va det närmsta raggare jag har sett honom (och förmodligen kommer få se också) nån gång, haha. Han hade med sig den vita mattan, men jag har inte hunnit rulla ut å kolla på den än. Får se sen hur den ser ut.

Nej, nu måste jag stoppa maten i munnen innan jag svimmar. Sen blir det duschen, lite småfix och efter det åker jag som sagt till Amir. Puss på er! ♥


December: nyblekta slingor. Måste fixa mitt hår, ser hemskt ut nu!




Oj herregud jag pluggar!

Och det är på riktigt! Har ägnat den senaste timmen åt att försöka komma in i juridiken och religionen, jag ligger i fas på juridiken i alla fall tack och lov. Men på religionen ligger jag efter, har inte haft någon litteratur så har inte kunnat göra något. Dåligt. Nu har jag litteraturen så nu ska jag ikapp!

Dock har jag inte lyckats komma in i kursportalen för juridiken så fick maila min basgrupp och be dom skicka info om vad som händer till mig. Får se om jag får svar nån gång från UU på varför jag inte kan logga in.

Kursportalen för religionen känns väldigt rörig, jag har varit inne där flera gånger men förstår mig inte riktigt på den. Uscha, hoppas man börjar förstå hur den är uppbyggd snart. Fick restuppgift där nu ba HEJA! Jättekul... Men det ska jag fixa :)

Nu måste jag gå till jobbet, jobbar extra en timme idag med så hemma strax efter fem. Hmm, intressant inlägg by the way. Vi hörs, puss! ♥




En ny kategori

Döpt till  i n r e d n i n g  har publicerats här på bloggen. Där i kommer alla lägenhetsbilder att hamna. Har även flyttat gårdagens inlägg om Benno dit ;)




En inblick i mitt badrum

Här kommer då ett litet smakprov ifrån lägenheten. Jag tänkte att badrummet (badrum låter större än toa) är det rum som är närmast färdiginrett och blir därför vad ni får börja med att lägga ögonen på. Blåa detaljer is the word! I like it like that.




Toadelen med ljusmys på handfatet, duschen med den braiga hyllan för allt & badrumsskåpet med sina prydliga hyllor.


Och jag älskar kombinationen av duschdraperiet och handduken!




Gårdagens skratt

Sanna + Sandra Hå = MassaBus!







Spännande

Fick en anonym kommentar där det står att jag ska ta kort på hur det ser ut i lägenheten. Det bör ju vara från en läsare jag inte känner, eller från en av mina vänner som inte ännu varit hit. Eller så är den från någon som varit hit och tycker att lägenheten är så himla snygg att den borde läggas ut för allmänhetens beskådning ;)

Jag har faktiskt tänkt tanken, men det kanske är bäst att vänta tills jag har inrett klart. Eller vill ni ha ett smakprov?




Ett långt paket...

...med ett ganska högt innehåll. Fick låna skruvdragare och hammare av mami för att kunna bygga ihop den och sen märkte jag att man skulle skruva fast den i väggen så att den inte ramlar över en, vore ju inte så skoj liksom. Så papi kom över med plugg och en extra skruv som fattades och hjälpte till med det. Så nu ären klar och färdigpyntad med mina filmer och några böcker, min nya Benno!


Min fina nya hylla




Och så va det med den saken

Vem va det som skulle diska och sätta igång med pluggandet efter frukosten idag? Inte va det jag i alla fall! Snooza, snooza, snooza till halv elva och en långdusch med peeling och massa lotion efter det. Jag känner att det behövdes, kände mig skabbig, trött och sliten innan. Det känns bättre nu. Hade jag bara haft en pincett och en nagelsax så jag kunde plocka ögonbrynen och klippa tånaglarna hade det varit perfekt. Ska införskaffa plastfolie också så att jag kan göra en ordentlig hårinpackning, härligt!

Nu är klockan fem över tolv, ska till jobbet om lite mer än en halvtimme alltså, så plugga hinner jag ju inte med. Långduschen känns som en riktig tidstjuv, men jag vet ju att den ger mig nya krafter så att jag orkar ta tag i allt igen.

Ska kuta över till mammas kontor nu och hämta lite grejer, sen efter jobbet ska jag hitta på nåt med Jessica fram tills Amir kommer. Men han blir inte kvar i natt, hyrbilen måste tillbaka haha. Får se om han har med sig den vita mattan som jag skulle få.

Sen ska jag plugga. Puss på det och puss på er! ♥




Jag är värd denna slökväll

Jag känner att efter dagens slit med nästan hela att-göra-listan avklarad är jag värd en kväll med fika vid datorn. Tar disken imorgon efter frukosten och då ska jag också sätta igång med pluggandet. Perfekt, då var det bestämt!

Så nu sitter jag här, har precis ätit upp ostmackorna och gjort mig en till kopp med toblerone-kaffe toppat med minimarshmallows, läser igenom mina favoritbloggar och är social på msn. Ikväll blir det sängen innan klockan tolv, ska bli riktigt skönt.

Slänger upp en del av min msn-konversation med mami från tidigare ikväll, hon är kul hon sötmamman. Godnatt på er! ♥





Och där tog det stopp

Som ni ser har jag lyckats stryka allt utom pluggandet och ihopskruvandet av grejen i det långa paketet. Känner mig sjukt duktig och produktiv. Slog mig precis ner på golvet, öppnade paketet, drog fram bruksanvisningen och ser att man behöver en skruvmejsel av vardera slaget och en hammare - liksom det har ju inte jag. Ringde pappa så ska få låna det av honom imorgon efter jobbet. Hmm, frågan är om jag inte ska höra med mamma istället så att jag kanske kan få skruva ihop den redan imorgon bitti?


Hemligt innehåll en dag till

Ja, så nu blir det alltså till att plugga istället. Ska diska och fixa iordning lite kvällsfika först bara. Puss! ♥




Vad tror ni?

Som ni ser har jag hunnit med två av grejerna på min att-göra-lista. Har en del saker kvar men vad tror ni, klarar jag av att stryka allting på listan idag?


Det vore skönt.




En sån där populär lista

Snacka om att jämt ha saker att göra. Och vad gör man istället för att göra dessa saker? Man sätter sig vid datan och kollar bloggar. Dags för en lista för att få lite motivation!


*Ringa Maila Stockholms universitet (ska bara fråga lite om varför jag har fått värsta fetingräkningen, ska inte plugga där)
*Ringa Folksam å rätta till mitt blonda misstag (stod adress å jag tänkte såklart vart jag är folkbokförd, de e i skogen eftersom jag inte har adressändrat än. Så nu ska jag betala villaförsäkring, wiihoo liksom)
*Betala en irriterande räkning
*Plugga religion & juridik
*Hitta en bra dans och musik till nästa kurstillfälle
*Handla
*Städa, dammsuga, skura
*Skruva ihop grejen som ligger i det lååånga paketet
*Organisera mera i klädkammaren

Sådär, det var nog allt. Tror jag. Nu ska jag äta lite och kolla på Andra Avenyn så hörs vi under dagen, puss! ♥




Äntligen instruktör igen!

Så himla härligt det var att få komma upp på scen igen, på med headset och bara lära ut. Konstigt det där egentligen, i plugget tyckte jag alltid att det värsta som fanns va att tvingas stå framme å prata inför klassen. Men med dansen har det liksom aldrig varit så, jag bara älskar att få stå där å ropa steg å fråga om de känns bra!

Som vanligt verkar det ha blivit ett manbortfall eller hur man säger,därför va det kul att de va två helt nybörjare som kom. Blir ju lite jobbigt ändå att få ihop kursen då när alla ligger på så olika nivå, men det löser sig :) Dom va superduktiga och lyckades lära sig fyra nya danser. Vi körde repetition av förra terminens danser, mjukstart sådär tänkte jag. Men inte för dom nya då, hihi.

Men det bästa under hela kvällen va ju att Ulla kom. Usch vad jag har saknat henne, hade riktigt nära till tårarna kan jag säga när jag vände mig om och såg att hon va där. För er som inte vet vem Ulla är så kan jag tala om att hon är en av de mysigaste personerna jag har träffat, hon har varit med och dansat så länge jag kan minnas, dvs sen jag var 12 år har jag känt henne. Hon är alltid så otroligt gullig och kramas, säger: "heej lilla gumman, hur är det med dig?" på sitt speciella sätt. Hon är som världens sötaste mormor och jag blev jätteledsen när hon för cirka ett år sen talade om att hon skulle sluta dansa, för att hon inte orkade mer. Nu skulle hon göra ett nytt försök, jag hoppas verkligen att hon kommer klara av att fortsätta! <3

Nu är det sängen för min del, hörs imorgon! Godnattpuss ♥




Inflyttningsfest @ my new place

Kom ju hem från stan sådär strax efter sex, hade två timmar på mig att plocka in och upp allt som jag hade handlat, byta om, fixa mig, städa, handla och förbereda lite innan Jennylee och Julia skulle komma vid åtta. Amen det är ju lugnt tänkte jag, det klarar jag galant. Och det gjorde jag ju också, dock inte så galant eftersom att det kom hit lite folk på fika direkt när jag kom hem. Va ju jag som bjöd in dom så ska inte säga nåt, haha.

Det va nämligen så att när jag klev ur bilen stod Pontus å Becka utanför lägenheten och väntade på Olsson å Jessica, för dom skulle åka till Morgongåva på raggarfest. Så bjöd in dom på kaffe medan dom väntade, sen när segisarna kom fick dom också en skvätt. Sen när dom hade gått for jag runt som en toka i lägenheten och fixade med allt samtidigt typ.

Temat för kvällen var sommarpicknick så vi la en filt på golvet och dukade upp med frukt, nötter, chips, ostbågar, kladdkaka och god dricka. Släckte lamporna, tände en himla massa ljus och på med alla sommarlåtar vi hittade. Klädseln va självklart kortkort och u-ringat ;)

Vi fick för oss att vi skulle grilla marshmallows över ljusen också, så vi kutade till affären för att köpa grillpinnar. Hoppade över gärdesgården också på väg dit såklart! Kommer till kassan om han som satt där frågar om vi ska spela plockepinn. Jag svarar: nej, vi ska grilla. Han: Jahaa... Jag: Ja, i lägenheten alltså. Han kollade ganska konstigt på mig, förstår verkligen inte varför, hahaha.

Sen kom Seb över lite senare och efter några timmar till kom Olsson, Jessica, Andersson och Pontus hit, direktimport från Morgongåva då va. Så vi som va tre från början blev istället åtta, men det är kul med folk! Och så fick ju mina brudar träffa mina raggare.

Klockan gick fort, Seb åkte hem och alla utom Andersson gick hem till Olsson. Ja, Jenny å iia va ju kvar här såklart :P Vi kom nog i säng sådär framåt fem, halv sex tiden så när iia kom å väckte mig klockan åtta med orden: "jag är pigg så nu tycker jag att vi går upp" svarade jag: "du är sjuk i huvudet, gå å lägg dig". Jag är snäll jag.

Jenny å iia åkte vid tiotiden har jag för mig, va så trött så gick å la mig med Andersson igen. Vaknade vid tolv av att grannen dunkade popmusik på högsta volym typ, irriterande! Sen när man äntligen hade somnat igen så kom Olsson å slet upp oss. Goda grannar är gött, haha ;)

Lite bilder från innan Seb och sen dom andra kom:

1.    2.    3.
4.    5.

1. Mina älskade vänner, snyggt sommarklädda.   2. Picknick på lägenhetsgolvet.   3. JennySpenny <3   4. Ett bevis på mina dåliga kunskaper att pricka rätt med kameran.   5. En superfin rosa burk som jag fick av Jenny i inflyttningspresent, massa fina karameller i! Tack :)




Lite flyt i alla fall

Helt okej dag på jobbet, lite jobbig, men också kul. Sen ner till expeditionen för att höra om hur jag skulle fylla i på lönelappsgrejen, blev lite besviken för istället får att få lön för nästan två extra arbetsdagar så kommer jag nog bara få för en extra dag. Men aja, får ju mer i alla fall så det är bra ändå. Plus att jag ska jobba extra en timme på torsdag, och många bäcker små ni vet...

Tänkte sen slå två flugor i en smäll så gick in på bibblan och frågade om det hade kommit några böcker till mig och gissa vad! De sista fyra böckerna till mina kurser hade kommit nu, behöver alltså inte köpa någon bok alls den här månaden i alla fall! Blev så himla glad.

Nu ska jag fixa käk, dansa igenom de danserna som är kvar till kvällens lektion och hoppas att flytet håller i sig. Håll tummarna för mig ikväll, det va ju nästan ett år sen jag hade utlärning sist ;)

Skriver mer när jag har kommit hem, puss på er ♥




Konsten att försova sig

Det är superenkelt!

Steg 1: Gå och lägg dig för sent
Steg 2: Stäng av den första väckarklockan
Steg 3: Snooza den andra så mycket du kan

Voila!

Och vips blev listan över saker jag skulle ha gjort innan jobbet flyttad till listan över saker jag ska ha gjort innan jag går och lägger mig ikväll. Ond cirkel. Får försöka hinna med att dansa igenom i alla fall två av kursarnas danser nu innan jag går, om en kvart. Heja heja! Vi hörs senare, puss ♥




På stan med älskade mami

Hmm, ja dom där danserna som jag skulle dansa igenom idag och den där religionen som jag skulle plugga idag det har liksom inte blivit av. Jag hade visst en del andra saker för mig istället, hihi. Nu är jag så trött att ögonen nästan går i kors, men tänkte sammanfatta den delen av lördagen som jag spenderade på stan med mami. Partydelen eller vad jag ska kalla den, får ni vänta på tills imorgon.

Hade en sjukt stressig morgon. Messade ju som sagt en del där på fredagskvällen så jag glömde bort tiden, resulterade i att jag kom i säng vid halv tre ungefär och var då ganska trött när jag äntligen släpade mig upp vid nio. Mamma kom vid tio och då hade jag precis börjat med frukosten liksom.

Efter en sväng förbi morfar & Ingas stuga så kom vi då äntligen iväg till stan, var väl inne till halv ett tiden kanske istället för till elva som vi hade tänkt från början, haha. Vi va in på Jysk, Ö&B, Röda Korset, Biltema, IKEA och nån mer affär har jag för mig. Kommer inte ihåg vilken eller vilka just nu :P Vi va på sånt där lite elakt humör båda två, allra helst mamma tror jag. Så satt å kommenterade typ alla folk som gick förbi, hur dom hade mössorna på sne å sånt onödigt. Haha.

Som avslutning på stan så bjöd mamma på middag på IKEA, så tog kotlettraden för den är så himla god! Chokladboll å kaffe på det så va man proppmätt sen å typ rullade därifrån. Haha just ja, inne på lagret på IKEA mamma ba: Ska jag skjutsa dig på varuvagnen? Jag ba: Eh, nej jag kan gå. Mamma: Antingen skjutsar jag dig, eller så skjutsar du mig, haha! Så jag busade å skjutsade runt mamma lite på vagnen där inne, så kom vi fram till rätt hylla å där stod massa folk å glodde typ ba: ääääääh, störda människor på ingång?! Allvarligt, man lever bara en gång - se till att ha kul!

Här kommer då lite shoppingresultat, handlade en del mat och sånt också. Men det kanske inte är så intressant att se. Men visst, vill nån ha bilder på det så säg till (Y) HAHA! Sjukt nöjd med inköpen är jag i alla fall, men har inte vågat räkna ihop summan av allt än.

1.    2.    3.
4.    5.    6. 


1. Två badrumshyllor, wc-rent, tops, handdukar & sopkorg till badrummet.   2. Två skarvsladdsgrejsimojser (kommer inte på vad det heter nu, så trött är jag haha), flaskborste, diskborste, disksvampar, microfibermopp, schampo & balsam.   3. Diskställ, microlock, potatisskalare, vispar, smörknivar, saxar, plastpåsar, grytunderlägg, rivjärn & bestickslådor.   4. Fyndat! En våg (till marsvinen, hihi), två vaser, schabloner till capuccino å sånt & en mojäng att mixa drinkar i.   5. Värmeljus, fleecefilt, tuggummi, lite godis bara, kuvert & en underbar sån där laptopkudde som man kan ha i knät å sitta med datan på, skitsmart! Som en bordsskiva på en kudde liksom ;)   6. Ett lååångt brunt paket som jag ska skruva ihop nu i början på veckan.




Mycket på hjärtat

Hej på er! Jag hann inte med ett enda inlägg igår, det hände saker från det att jag vaknade klockan nio på morgonen till halv sex ungefär imorse. Så just nu känner jag mig ganska så sliten må jag säga, nästan sjuk faktiskt. Men det tänker jag inte låta mig själv bli, för det har jag inte tid med!

Nu måste jag dansa igenom alla mina kursares danser en sväng, sen ska jag berätta om gårdagen. Puss ♥




RSS 2.0